7 ingrediente pe care nu ar trebui să le pui într-o salată dacă vrei să slăbeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salatele reprezintă pentru mulţi un prânz proaspăt şi săţios. Mai ales dacă suntem la dietă. Specialiştii ne atrag atenţia să folosim ingrediente care ne fac bine. Altfel, salata se poate dovedi un duşman al dietei noastre.

Salata este o sursă excelentă de vitamine şi substanţe nutritive esenţiale, pe care majoritatea dintre noi nu le mâncă destul de des, dar aceasta poate fi transformată uşor într-una mai puţin benefică pentru organism dacă punem în castron ce nu trebuie, potrivit Prevention.com

image

1. Pui crocant, creveţi sau tofu

Pui crud, creveţi de nucă de cocos, tofu prăjit sau orice altă proteină adaugă calorii inutile şi, adesea, o doză de zahăr, făcând salata să nu fie atât de "inofensivă".  

image

2. Faimoasele noodles sau tortilla

Tot ce vei adăuga salatei tale prin aceste ingrediente sunt aproximativ 240 de calorii pe porţie şi grăsimi (60 de calorii la aproximativ 60 de grame). Acelaşi lucru se întâmplă şi cu benzile tortilla sau wontons. Gastronomii sugerează adăugarea a una până la două linguri de migdale, nuci, fistic, seminţe de cânepă sau seminţe de dovleac. Acestea adaugă grasimi sănătoase, care îţi dau senzaţia de plin. Astfel, nu vei mai căuta gustări inutile între mese.

image

3. Dressinguri cremoase

Dressingurile cremoase cum ar fi ranch, Caesar şi miere-Dijon sunt plin de calorii (aproximativ 160 pe două linguri), sodiu (170 mg) şi grăsimi nesănătoase (17 grame sau 150 de calorii din ulei de soia). Nutriţionistul Marisa Moore recomandă folosirea oţetului balsamic pentru aromă, plus o cremă de ulei de măsline extra virgin sănătoasă pentru inimă.  

image

4. Grăsimile fără grăsimi

Sunt, de fapt, mai bogate în sare şi zahăr decât cele reale (două linguri de Ranch fără grăsimi, de exemplu, au între 270 şi 380 mg sodiu şi două până la trei grame de zahăr). De asemenea, cercetările au arătat că organismul nostru are nevoie de grăsimi sănătoase pentru a absorbi nişte substanţe nutritive esenţiale, cum ar fi licopenul şi vitamina A din legume. În schimb, optaţi pentru uleiul de măsline amestecat cu oţet balsamic sau de mere sau suc proaspăt stors de lămâie.

image

5. Crutoane

Chiar dacă dau o anume textură, dar şi o aromă salatei, o mână de crutoane poate adăuga aproape 100 de calorii, peste 200 mg de sodiu şi câteva grame de grăsimi saturate fără beneficii nutriţionale, spun nutriţioniştii. Se pot adăuga nuci condimentate pentru acelaşi efect.  

image

6. Fructe uscate

Merişoarele uscate, caisele şi stafidele sunt încărcate cu aproximativ 22 de grame de zahăr. Pentru a evita cantitatea inutilă de zahăr, puteţi să adăugaţi o porţie de fructe de sezon proaspete, cum ar fi o jumătate de ceaşcă de struguri taăaiţi sau clementine, pentru aromă şi antioxidanţi. Puteţi opta, de asemenea, ca fructele să le gustaţi proaspete după masă.

image

7. Batoane crocante de bacon

Batoanele de bacon sunt în mare parte făcute cu făină de soia şi ulei de floarea-soarelui sau de canola şi sunt încărcate cu 180 mg de sodiu şi 30 de calorii într-o singură lingură. Acest ingredient nu adaugă nimic nutriţional salatei voastre.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite