3.062 de dâmboviţeni s-au înscris pentru Bac-ul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de luni, 22 august, candidaţii respinşi în prima sesiune a bacalaureatului îşi încearcă din nou şansele pentru a promova examenul de maturitate, susţinând doar acele probe pe care le-au picat. În Dâmboviţa, s-au înscris 3.062 de candidaţi.

Cei mai mulţi trebuie să susţină examenele scrise la matematică – 2.443, limba română – 1.489, biologie – 998 şi fizică - 373. În ceea ce priveşte celelalte materii, numărul candidaţilor este sub 150. Pentru probele de competenţe – limba română, limbi moderne şi abilităţi digitale – trebuie să se prezinte în faţa comisiei 955 de absolvenţi.

Opt centre de examen


Cât priveşte desfăşurarea în bune condiţii a examenului, prof. Cătălina Homeghiu, secretarul Comisiei Judeţene de Bacalaureat, ne-a informat că s-au organizat opt centre de examen – patru la Târgovişte şi câte unul la Fieni, Moreni, Titu şi Găeşti. „Absolut toate sălile de examen vor fi monitorizate video în această sesiune”, precizează prof. Cătălina Homeghiu.

Pentru ca elevii să nu întâmpine probleme majore în rezolvarea subiectelor, în fiecare liceu în care s-a înregistrat un procent mic de promovabilitate, s-au organizat, gratuit, ore de pregătire suplimentară. Fiecare candidat în parte a putut alege când şi la ce ore să participe. Nu toţi s-au grăbit însă să-şi îmbunătăţească cunoştinţele, dar cei mai mulţi dintre respinşii primei sesiuni au considerat orele de meditaţii acordate gratuit de profesori ca fiind utile şi au profitat de ele.

Rezultatele examenului de bacalaureat – sesiunea de toamnă se vor afişa pe 4 septembrie, zi în care se vor primi şi contestaţiile, care urmează să fie soluţionate până pe 7 septembrie, când se vor face cunoscute notele finale. În vară, procentul de promovabilitate a fost în Dâmboviţa de 35%.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite