28 de obiective, cele mai multe poduri, au nevoie urgentă de reparaţii în urma inundaţiilor abundente

28 de obiective, cele mai multe poduri, au nevoie urgentă de reparaţii în urma inundaţiilor abundente

Alexandru Oprea a precizat că, potrivit unei estimări, ar fi nevoie de 260 de miliarde lei vechi pentru a acoperi toate pagubele

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a identificat 28 de obiective care au nevoie urgentă de reperaţii în urma unor calamităţi naturale (inundaţii, alunecări de teren). Forul administrativ a făcut şi un calcul. Ar fi nevoie de 26 de milioane de lei.

 
Obiectivele au fost identificate în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cele mai multe dintre ele fiind poduri.
 
Preşedintele CJD, Alexandru Oprea, speră ca sumele să vină repede, pentru că la fiecare ploaie mai serioasă problemele se acutizează, iar în unele situaţii există chiar riscul unei „daune totale”.
 
Conducerea CJD a solicitat sprijin financiar la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru a rezolva problemele care s-au abătut asupra multor obiective din judeţ în urma ploilor abundente din ultima perioadă.
 
„Am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru a solicita finanţare, printr-o Hotărâre de Guvern, legată de obiectivele afectate de calamităţi. Din centralizarea datelor, pe care am făcut-o prin intermediul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iniţial aveam 22 de poziţii, după aceea am mai suplimentat această listă cu încă şase”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea.
 
Acesta a precizat că, potrivit unei estimări, ar fi nevoie de 260 de miliarde lei vechi pentru a acoperi toate pagubele.
 
"Am solicitat aproximativ 260 de miliarde de lei, sunt investiţii importante care trebuie făcute, problema este că la fiecare ploaie mai abundentă mai apar câteva poziţii care necesită intervenţie. Avem o problemă deosebită cu anumite poduri care sunt afectate de aceste căderi masive de precipitaţii. Sperăm să primim sprijin şi să rezolvăm aceste probleme care nu sunt deloc de neglijat", a adăugat Alexandru Oprea.
citeste totul despre: