VIDEO 25 de elevi din Târgovişte, cadeţi pentru două zile în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza

VIDEO 25 de elevi din Târgovişte, cadeţi pentru două zile în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza

Proiectul a debutat ieri, la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza care, pe parcursul a două zile, găzduieşte 25 de elevi din clasele a VII-a, însoţiţi de trei profesori, de la Şcoala gimnazială „Matei Basarab”

Pentru 25 de elevi de la Şcoala gimnazială „Matei Basarab”, din Târgovişte, a început aventura. Cei mici, însoţi de trei profesori, vor participa, timp de două zile, la activităţile Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza.


Ministerul Apărării Naţionale organizează, în premieră, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, seria de acţiuni ,,Cadet pentru o zi” în colegiile militare liceale din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc şi Craiova, dar şi la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Programul a fost iniţiat de fostul ministru, Adrian Ţuţuianu.
 
"”Cadet pentru o zi” îşi propune să realizeze schimburi de experienţă între instituţii militare şi civile de învăţământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor din diferite instituţii de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora", precizează MApN. 
 

Proiectul are loc în colegiile militare liceale din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc şi Craiova, dar şi la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.
 
Elevii sunt selecţionaţi pe bază de voluntariat din instituţii civile de învăţământ şi sunt invitaţii elevilor şi studenţilor militari pentru a se familiariza cu activităţile desfăşurate într-o instituţie militară de învăţământ. 
 
Programul zilelor de curs va fi comun: ore la clasă, activităţi extracurriculare, dar şi rapoartele de dimineaţă şi de seară.
 
 
citeste totul despre: