22 de scări de bloc din Târgovişte, reabilitate termic din fonduri europene şi de la bugetul local

22 de scări de bloc din Târgovişte, reabilitate termic din fonduri europene şi de la bugetul local

Locatarii ar putea plăti sume începând de la valoarea de 5-10 lei pe lună.

În şedinţa de consiliu local, care a avut loc săptămâna trecută, au fost aprobate documentaţiile tehnico-economice pentru reabilitărea termică şi consolidărea a 22 de scări de bloc din municipiul Târgovişte.

 
”Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe şi vizează izolarea termică a faţadei (parte opacă şi parte vitrata), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planseului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat şi a circuitelor electrice aferente părţilor comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperişului tip terasă, a trotuarelor de protecţie, repararea sau înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci şi a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparaţii şi consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitaţi", a precizat edilul Cristian Stan. 

    
Rate începând de la 5-10 lei pe lună
 
Sumele datorate de către proprietarii locuinţelor vor fi eşalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% şi 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcţie de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) şi vor fi achitate numai după recepţia finală. Locatarii ar putea plăti sume începând de la valoarea de 5-10 lei pe lună.
 
"Proiectul are o valoare de peste 27.000.000 lei şi este finanţat în proporţie de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuţia administraţiei locale şi proprietarilor de apartamente. În funcţie de solicitări şi acordul asociaţiilor de proprietari, ne propunem să depunem mai multe proiecte de acest tip. Blocurile care fac obiectul.prezenţei investiţii sunt următoarele: 5A, 5B, 40 (scară A şi scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, O1, O2, O3 (scară A şi scara B ), O4, K, 64 (scară A şi scara B ), 54, F1, F2, 57 (scară A şi scara B ).”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgovişte", a mai spus edilul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: