VIDEO 2.000 de lampioane se vor ridica spre cer, de “Ora Pământului”, la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La ora locală 20.30, luminile din edificii şi monumente din peste 150 de ţări vor fi stinse timp de o oră
La ora locală 20.30, luminile din edificii şi monumente din peste 150 de ţări vor fi stinse timp de o oră

Sărbătoarea “Ora Pământului” va fi cu totul specială anul acesta. La Târgovişte, în data de 23 martie, începând cu ora 20:00, în Piaţa Tricolorului din municipiu, se vor ridica spre cer 2.000 de lampioane, lansate de participanţi.

Evenimentul se va desfăşura sub deviza „Stingem luminile, aprindem lampioanele!” şi este organizat de Primăria Municipului Târgovişte în parteneriat cu Teatrul Municipal. 

La ora locală 20.30, luminile din edificii şi monumente din peste 150 de ţări vor fi stinse timp de o oră, pentru a marca astfel cea mai mare manifestare ecologistă din lume.

În fiecare an, la "Ora Pământului" se înregistrează tot mai mulţi participanţi, însă tot în fiecare se înregistrează şi un nou record de gaze de seră eliminate în atmosferă, ducând încălzirea globală spre o creştere a temperaturii globale cu 3-5 grade Celsius, în condiţiile în care oamenii de ştiinţă afirmă că, dincolo de o creştere mai mare de + 2°C, o limită fixată de comunitatea internaţională, sistemul climatic al Terrei riscă să fie destabilizat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite