147 de camere vor fi montate în puncte cheie din Târgovişte

147 de camere vor fi montate în puncte cheie din Târgovişte

FOTO: primarul Cristian Stan

Primăria Târgovişte implementează un sistem de monitorizare video cu 147 de camere. Cea mai mare parte din spaţiul public va beneficia de monitorizare video prin intermediul acestor camere.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cele 147 de camere se vor adăuga celor 33 de camere existente în acest moment. 
 
Potrivit primarului Cristian Stan, unităţile de învăţământ, parcurile, locurile de joacă, parcările si alte zone publice aglomerate vor beneficia de supraveghere video permanentă.
 
Noul sistem de monitorizare va permite şi stocarea datelor o anumită perioadă şi va fi utilizabil inclusiv pe timp de noapte.
 
„Sistemul are aplicaţii importante în ceea ce priveşte prevenirea infracţionalităţii (siguranţa persoanei, protecţia bunurilor împotriva furturilor, distrugerilor sau a actelor de vandalism), circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii, protecţia mediului etc”, a precizat Cristian Stan. 
 

Dispecerat performant

 

Primăria Târgovişte a inaugurat, în 2016, un dispecerat de unde sunt monitorizate non-stop 33 de camere de supraveghere. Camerele de ultimă generaţie şi cu rază lungă de acţiune sunt amplasate, în cea mai mare parte, pe zonele în care s-a lucrat în cadrul celor două PIDU-uri.


Proiectul are multiple aplicaţii, atât pe zona siguranţei rutiere, cât mai ales pe zone siguranţei cetăţenilor. Camere sunt de calitate HD şi au inclusiv sistem de detectare a feţei şi posibilitate de înregistrare pe timp de noapte. Disperatul este amplasat în sediul Poliţiei Municipiului Târgovişte, situat în Microraionul XII.
 
Proiectul a costat 3 milioane de lei, din fondurile administraţiei locale. În dispecerat vor lucra 7 poliţişti locali în primă fază, după care Primăria va angaja alte persoane pentru a supraveghea monitoarele.  
    

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările