1152 de tineri absolvenţi din Dâmboviţa, şomeri de-o vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au terminat liceu, dar nu ştiu, deocamdată, pe ce drum să o apuce. Vorbim de aproape 1200 de elevi din Dâmboviţa care au devenit şomeri. Ei au termen 60 de zile de la încheierea anului şcolar să-şi caute un loc de muncă, în caz de nereuşită urmând să intre în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa. „Proaspeţii” şomeri vor primi timp de şase luni câte 250 de lei.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dâmboviţa, până la această dată, aproape 1200 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarul pentru şomaj, până la sfârşitul lunii iulie. Şomajul este de 250 de lei şi se acordă pe o perioadă de 6 luni.

„În această perioadă de 60 de zile, absolvenţii trebuie să-şi caute un loc de muncă şi, în funcţie de ce reuşesc să facă, să-şi găsească sau nu, vin să solicite indemnizaţia de şomaj. În perioada celor 6 luni, ei se pot înscrie la un curs de calificare. Cei care s-au prezentat până acum sunt interesaţi de aceste cursuri, mai ales cei care provin de la liceele teoretice şi nu au nicio calificare”, a declarat Daniela Stanca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite