100 de percheziţii în industria cărnii: Suspecţii vindeau carne stricată sau fără TVA. Mascaţii au descins şi în Dâmboviţa

100 de percheziţii în industria cărnii: Suspecţii vindeau carne stricată sau fără TVA. Mascaţii au descins şi în Dâmboviţa

Sursele citate au precizat că membrii gruparii aduceau din ţări ale Uniunii Europene carne pe care o puneau în vânzare în magazine din Romania fără să declare cantităţile

Valoarea prejudiciului din evaziunea fiscală este de 15 milioane euro. Cei vizaţi de percheziţii aduceau carne din Vestul Europei, cu acte de Bulgaria, dar o vindeau în România, fără a mai plăti TVA.

Celelalte cazuri vizează firmele care aduceau carne stricată pe care o vindeau reambalată, în ţară.
 
Percheziţiile au loc în Bucureşti, Slobozia, Dâmboviţa, Ialomiţa şi în judeţul Cluj, prejudiciul ridicându-se la 11 milioane de euro.
 
Carnea care se strica nu era aruncată, ci era transformată fie în mici care erau vânduţi la restaurante, fie în friptură pentru fast-food-uri.
 
Cei din reţea importau carne alterată din Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, pentru care nu plăteau impozite şi era vândută către Bulgaria, apoi Cipru şi Ungaria -doar în documente. În realitate, carnea ajungea în magazine mari din România.
 
Carnea alterată era vândută şi de o firmă de catering, care nu era procesată, firmă deţinută de soţia unuia dintre membrii reţelei, anunţă realitatea.net.
 
Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile, facute de procurorii DIICOT, vizeaza membrii unei grupari organizate suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani si punere in circulatie de produse alterate.
 
Conform surselor citate, gruparea infractionala ar fi produs, in acest fel, un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro.
 
Sursele citate au precizat ca membrii gruparii aduceau din tari ale Uniunii Europene carne pe care o puneau in vanzare in magazine din Romania fara sa declare cantitatile. In cazul in care carnea depasea termenul de valabilitate, aceasta era procesata si transfomata in diverse produse care, de asemenea, ajungeau la vanzare in magazine, au mai spus sursele citate.
 
Perchezitiile au loc in Capitala si in mai multe judete, intre care Ialomita si Dambovita.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările