Zeci de persoane au stat la coadă pentru a cumpăra un bilet la filmele ce vor rula în cinematograful proaspăt inaugurat în Suceava

Zeci de persoane au stat
la coadă pentru a cumpăra un bilet la filmele ce vor rula în cinematograful
proaspăt inaugurat în Suceava

Zeci de suceveni au stat la coadă pentru a cumpăra bilet la film

Centrul Cultural Bucovina a fost inaugurat şi sfinţit. Inaugurarea şi slujba de sfinţire a clădirii s-au desfăşurat în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene. Tot de ieri au fost puse la vânzare şi biletele pentru cele trei filme ce vor rula începând de duminică la Cinematograful Modern. La circa o oră de la deschiderea caselor, se vânduseră deja mai bine de jumătate din biletele pentru spectacolele din weekend.

Ştiri pe aceeaşi temă

După o lungă aşteptare, Centrul Cultural Bucovina a fost inaugurat şi sfinţit. Slujba de sfinţire a fost oficiată de către un sobor de cinci preoţi, reprezentanţi ai mai multor lăcaşe de cult din municipiu.

La inaugurare au participat atât oficialităţi locale, cât şi judeţene, în frunte cu primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. De asemenea, printre cei prezenţi s-au numărat şi prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, subprefectul Atanasă Nistor, vicepreşedintele CJ, Ilie Niţă, senatorul Gheorghe Flutur, senatoarea Steliana Miron, senatoarea Sanda Maria Ardeleanu, deputatul Ioan Bălan, deputatul Constantin Galan, deputatul Alexandru Băişanu, precum şi consilieri locali ai municipalităţii sucevene.

După oficierea slujbei de sfinţire toţi cei prezenţi au fost invitaţi în sala de cinema pentru a se familiariza cu atmosfera şi cu activităţile noului Cinematograf “Modern”.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a ţinut să precizeze, pentru evitarea confuziilor, că Centrul Cultural Bucovina este al municipiului Suceava. “Acest proiect a început în anul 2007, atunci când Guvernul ne-a transferat acest cinematograf, gratuit. După care, trebuie să dăm cezarului ce e al cezarului, împreună cu preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, în anul 2008, am convenit să modernizăm acest cinematograf şi să facem o clădire mai mare, în care să-şi desfăşoare activitatea instituţii ale Consiliului Local şi ale Consiliului Judeţean”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

De asemnea, edilul sucevean a ţinut să le mulţumească tuturor parlamentarilor care, la vremea respectivă, au propus amendamente în vederea acordării sprijinului financiar de către Guvern. “Parlamentarii PDL, de la vremea respectivă au propus amendamente în urma cărora Guvernul a acordat suma de trei milioane de lei. Această clădire a costat, în final, 15 milioane de lei, restul de bani fiind acordaţi din veniturile proprii ale Primăriei Suceava”, a spus Ion Lungu.

Trebuie spus că în incinta Centrului Cultural Bucovina, întrucât nu are personalitate juridică, vor funcţiona trei instituţii distincte, respectiv Cinematograful Modern, Teatrul “Matei Vişniec” şi Ansamblul Ciprian Porumbescu.

Pe de altă parte, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim a declarat că este mulţumit de realizările făcute, salutându-i pe toţi cei prezenţi. “Trăim un moment important, în care redeschidem acest obiectiv. Ţin să-l felicit pe domnul primar, dar şi pe consilierii locali pentru realizări”, a spus prefectul judeţului Suceava, Constantim Harasim.

Senatorul Gheorghe Flutur, prezent la inaugurarea şi sfinţirea Centrului Cultural Bucovina a ţinut să-şi exprime mulţumirea vis a vis de finalizarea obiectivului, recomandându-le celor prezenţi să demareze şi alte asemenea proiecte pe care să ajungă să le inaugureze. “Centrul Cultural Bucovina este unul din copiii mei şi ai lui Ion Lungu. Mă bucur că aveţi un spaţiu pentru teatru, acesta fiind un pas uriaş pentru Suceava, un spaţiu pentru Ansamblul Artistic <<Ciprian Porumbescu>> şi o sală de cinema”, a spus senatorul Gheorghe Flutur.

După cele spuse, primarul Ion Lungu le-a reamintit sucevenilor că începând de duminică vor rula filme la Cinematograful Modern, iar cei interesaţi îşi pot achiziţiona bilete de la ghişeul situat la parterul Centrului Cultural Bucovina. De menţionat este faptul că, nici nu s-a făcut bine ora 13.00, că o mulţime de suceveni s-au aşezat la coadă pentru a cumpăra bilete la cele trei filme.

În mulţime era şi un bătrânel nedumerit care nu ştia ce se dă acolo de sunt atâţia oameni. “Ce se dă aici? eu bilete la film nu vreau, dar mi se pare interesantă ideea”, a spus bătrânul nedumerit. De menţionat este fapul că după vreo oră de la punerea în vânzare a biletelor, s-au vândut mai bine de jumătate, majoritatea dorind să vizioneze filmele duminică.

Menţionăm că filmul “Minions” va putea fi vizionat începând cu orele 10:00, preţul biletului fiind de 5 lei, iar “Jurassic World” va rula de la orele 14:00, sucevenii trebuind să plătească bilete în valaore de 10 lei fiecare, în timp ce filmul “Everest” va rula de la orele 18:00, la preţul de 10 lei. Totodată, filmul “Everest” va putea fi vizionat şi de la orele 21:00, în weekend.

Cinematograful 3D din Suceava a fost inaugurat

Imagini din aceeasi galerie
  • Cinematograful 3D din Suceava a fost inaugurat
  • Cinematograful 3D din Suceava a fost inaugurat
  • Cinematograful 3D din Suceava a fost inaugurat
  • Cinematograful 3D din Suceava a fost inaugurat
  • Cinematograful 3D din Suceava a fost inaugurat
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările