Zeci de mii de creştini ortodocşi, la Învierea Domnului, în bisericile şi mănăstirile din Suceava

Zeci de mii de creştini ortodocşi, la Învierea Domnului, în
bisericile şi mănăstirile din Suceava

Zeci de mii de creştini ortodocşi, la Învierea Domnului, în bisericile din Suceava FOTO Dănuţ Zuzeac

Lumina Sfântă de la Bierica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns de Paşte în casa fiecărui creştin ortodox din Suceava, dar şi din Cernăuţi. Lumina Sfântă a ajuns după ora 20.00 pe aeroportul sucevean, fiind aşteptată de credincioşi prezenţi la slujbele din noaptea de Înviere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, comunitatea creştină ortodoxă sărbătoreşte prima zi de Paşte – Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos. Aseară, marea majoritate a acestora au participat la Slujba de Înviere, celebrată în toate lăcaşurile de cult din spaţiul ortodox. Pentru a opta oară consecutiv, Lumina Sfântă a Invierii a fost adusă direct de la Biserica Sfântului Mormânt, în timp foarte scurt, pentru a putea fi împărtăşită în toate bisericile din Suceava şi România, dar şi credincioşilor ortodocşi din regiunea Cernăuţi, în Ucraina.

După ora 16.00, în Sâmbăta Mare, un avion a decolat de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” – Suceava cu destinaţia Bucureşti, pentru a prelua Lumina Sfântă adusă tot pe calea aerului de la Ierusalim, de reprezentanţi ai Partriarhiei Ortodoxe Române. O vreme foarte bună a permis aeronavelor să se întâlnească la Bucureşti tocmai la timp, astfel încât nu au fost, anul acesta, niciun fel de disfuncţii în trimiterea către cele mai îndepărtate zone locuite de credincioşi ortodocşi români a Sfintei Lumini.

La Suceava, Lumina Sfântă a ajuns după ora 20.00. Avionul care a adus Lumina Sfântă a aterizat fără probleme pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea – Suceava, fiind aşteptată de autorităţi locale şi zeci de preoţi.

Astfel, în cele aproximativ 250 de lăcaşuri de cult ortodoxe din judeţul Suceava, flacăra născută pe mormântul Domnului Iisus Hristos a putut să ajungă în doar câteva ceasuri, graţie avioanelor cu care aceasta a fost trimisă de pe Aeroportul “Henri Coandă” din Capitală către toate cele patru colţuri ale ortodoxiei româneşti.

Din fericire, nu s-au petrecut incidente notabile la niciunul dintre obiectivele la care Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, poliţiştii de la IPJ ori lucrători ai poliţiilor locale din oraşele judeţului au fost chemaţi să supravegheze modul în care mulţimile de persoane participă la un astfel de eveniment.

Alte ştiri pe această temă:

VIDEO Mii de credincioşi au luat lumină în noaptea sfântă de la biserică

Hristos a Înviat! Creştinii au luat Lumină. Lumânarea de Paşte, simbol al biruinţei asupra răului, cum ne ajută

Lumina Sfântă adusă la Satu Mare a ajuns până la Budapesta şi Viena

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările