Zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari caută un copil de patru ani care a dispărut din curtea casei: „Este stare de urgenţă de grad zero”

Zeci de
poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari caută un copil de patru ani care a
dispărut din curtea casei: „Este stare de urgenţă de grad zero”

FOTO:Facebook/Maria Albu

S-a dat alarma în judeţul Suceava, după ce un băieţel de numai 4 ani a dispărut din curtea casei. Micuţul aduna nuci atunci când mama lui s-a dus în casă pentru a-i aduce o căciulă şi o haină ca să nu se îmbolnăvească din cauza frigului. Când femeia s-a întors afară, copilul nu mai era.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a anunţat că micuţul Bogdan a fost găsit la o distanţă de aproape 5 kilometri de locul dispariţiei. Copilul va fi examinat medical. Ionuţ Epureanu a spus că puştiul se plimba cu căţelul când a fost găsit de un echipaj al postului de Poliţie Şcheia.

Informaţia iniţială

Zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari caută deja de ore bune un băieţel de numai 4 ani, care a dispărut din curtea casei. Micuţul locuia împreună cu mama sa într-o gospodărie din cătunul Căldăruşa, satul Cumpărătura, comuna Bosanci a judeţului Suceava.

„Astăzi, în jurul orei 16... s-a pierdut un băietel(are 4 ani, blonduţ, îl cheamă Bogdan este dolofanel) locuieşte în Cumpărătura (Căldăruşa) împreună cu mama lui, se plimba cu căţelul şi a dispărut de lângă casa, dacă la văzut cineva va rog daţi mi mesaj!”, a scris pe Facebook, Albu Maria, mătuşa copilului.

Femeia a declarat pentru „Adevărul” că, în jurul orei 16.00, Bogdan strângea nuci din faţa casei, iar mama acestuia s-a dus în casă pentru a-i aduce o căciulă şi o haină, ca să nu se îmbolnăvească din cauza frigului.

Când s-a întors, femeia nu şi-a mai găsit băiatul. În zadar l-a căutat preţ de mai bine de o oră împreună cu vecinii săi.

Disperată, mama băiatului, Cornelia Ciucic, în vârstă de 43 de ani, a sunat la 112 şi a alertat Poliţia. Înainte ca oamenii legii să ajungă la faţa locului, comunitatea locală s-a organizat exemplar.

Primarul comunei, Neculai Miron, a dat alarma printr-un mesaj pe Facebook şi în doar câteva minute la faţa locului au ajuns mai mulţi săteni pentru a da o mână de ajutor.

„Bună seara stimaţi Bosânceni. A dispărut un copil de 4 ani în Cumpărătura, zona Căldăruşa. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a ne mobiliza în căutarea lui,alături de jandarmi !”, a scris alesul local pe contul său de Facebook.

Primarul a publicat apoi coordonatele GPS din zonă pentru voluntarii din judeţ care au anunţat că vor să se alăture echipei de căutări. Între ei şi Daniel Bodnar, activist de mediu, Tudor Plăcintă consilier judeţean în Consiliul Judeţen Suceava.

La ora 20.00, în cătun erau deja zeci de persoane aflate în căutarea copilului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că micuţul este căutat cu ajutorul unei camere de termoviziune. La faţa locului a ajuns un echipaj specializat pe dispăruţi precum şi  şeful Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava, Adrian Chiţescu. Oamenii legii mai folosesc un câine de urmă.

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, este la curent cu întreaga situaţie şi a declarat că „este stare de urgenţă de grad zero în Suceava” până când micuţul Bogdan va fi găsit.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările