Viorica Dăncilă, reacţie ciudată despre autostrada de un metru a lui Mandachi: „O să vină ministrul Transporturilor, care va vedea care este situaţia reală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit într-o conferinţă de presă, care a avut loc marţi, 21 mai, la Primăria Frasin, judeţul Suceava, despre autostrada de un metru, construită de antreprenorul Ştefan Mandachi în semn de protest faţă de lipsa infrastructurii moderne din ţara noastră.

Întrebată de un jurnalist dacă atunci când va părăsi judeţul Suceava pentru a se îndrepta spre Vaslui se va opri şi la autostrada de un metru, premierul Viorica Dăncilă a dat un răspuns ciudat, contradictoriu.

„După ce o să ajung la Vaslui, o să văd care este programul acolo. Nu o să mă opresc. O să vină ministrul Transporturilor, care va vedea care este situaţia reală. Dacă mă opresc eu, trebuie să luăm întotdeauna decizii şi trebuie să am toate datele. Credeţi că mai este timpul să ne ducem şi să facem poze la un anumit obiectiv? Eu spun că nu. Eu zic că este important ceea ce putem să mişcăm şi ce măsuri putem lua pentru a accelera lucrurile”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost atenţionată şi de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, prezentă la conferinţă, că jurnalistul a făcut referire la autostrada de un metru, care a fost construită de antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi, în semn de protest faţă de lipsa infrastructurii moderne din ţara noastră. După ce a realizat că a greşit, Dăncilă şi-a schimbat discursul.

„Vă rog frumos, aceste campanii pentru imaginea publică. S-a făcut un metru de autostradă, a adus plus valoare pentru zona respectivă? Noi nu vorbim despre un metru de autostradă. Vreţi să rămânem cu metrul de austostradă? Noi vrem să găsim soluţii pentru a nu rămâne cu metrul de autostradă. Nu înseamnă că-i critic pe cei care au făcut acest lucru. Nu vreau să critic pe nimeni. Cred că este o abordare corectă, dar ne mobilizăm pentru a face mult mai multe lucruri. Încă ceva. Se face referire doar la metrul de autostradă. Mergeţi în judeţ. Prin PNDL 1 şi PNDL 2 s-au făcut kilometri de drumuri judeţene, de drumuri comunale, s-a investit în scoli, în apă şi canal. Toate acestea sunt tot investiţii şi sunt tot din fonduri guvernamentale”, a declarat Dăncilă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite