VIDEO Un inginer de sunet le arată profesorilor cum trebuie să procedeze ca să se facă auziţi la cursurile online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO:  Arhiva Adevărul/Shutterstock
FOTO:  Arhiva Adevărul/Shutterstock

Cursurile online sunt o provocare şi pentru elevi, dar mai ales pentru dascăli. Un inginer de sunet din Suceava atrage atenţia că profesorii au nevoie de mai mult decât un laptop sau o cameră web în sala de clasă ca să poată fi auziţi de elevii care-i urmăresc de acasă.

Redeschiderea şcolilor în contextul pandemiei de COVID-19 nu este floare la ureche. Pe lângă frica de boală, directorii întâmpină numeroase provocări tehnice. 

De exemplu, toate şcolile din zona de munte a judeţului Suceava au internet, potrivit spuselor şefului Inspectoratului Şcolar, Grigore Bocanci. Problema este că semnalul la internet fluctuează.

 Apoi, sunt directori de şcoli care au început să facă probe, încă de acum o lună, ca să găsească cea mai bună poziţie pentru laptop în sala de clasă în aşa fel încât elevii care stau acasă să nu se simtă excluşi din procesul educaţional.

Dincolo de imaginea transmisă de camera video, o altă provocare este sunetul, care trebuie să fie clar şi constat pe tot parcursul cursului, chiar şi atunci când profesorul se ridică de la catedră şi se îndreaptă spre tablă. 

În caz contrar, elevul de acasă îşi pierde interesul şi rămâne în urmă cu materie. 

Suceveanul Lucian Socoliuc este inginer de sunet. El a publicat un clip video pe pagina de Facebook „Expert Music” în care demonstrează că microfonul camerei web se dovedeşte, de cele mai multe ori, ineficient dacă vorbitorul se îndepărtează de acesta. Soluţia ar fi completarea echipamentului de transmitere a informeţiei cu un microfon de tip lavalieră fără fir. 

Zeci de şcoli din judeţul Suceava au ales deja să reia scursurile după scenariul galben stabilit de Ministerul Educaţiei, care presupune un sistem hibrid cu predare online şi prezenţă fizică. 

Scenariul este adoptat în cazul localităţilor în care numărul persoanelor infectate cu SARS-COV- 2 depăşeşte 1 la mia de locuitori sau în situaţia în care nu există suficient spaţiu în sala de clasă pentru respctarea distanţării fizice. Aşadar, în astfel de situaţii, unii elevi pot fi prezenţi în clasă, iar alţii vor urmări cursurile de acasă.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Tatăl fetei de 14 ani care a ajuns în arest după ce a agresat mai multe minore: „Mă duc eu în locul ei“ VIDEO

Ce pedeapsă a primit interlopul care a ameninţat-o cu violul pe şefa arestului Poliţiei Prahova

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite