VIDEO Imagini superbe cu Cetatea lui Ştefan cel Mare, filmate de la înălţime

VIDEO
Imagini superbe cu Cetatea lui Ştefan cel Mare, filmate de la înălţime

FOTO: Gheorghe Sologiuc

Filmuleţul a fost făcut gratuit de un tânăr din Câmpulung Moldovenesc pentru a promova fortăreaţa din Suceava. Imaginile au fost surprinse de la înălţime, într-o zi în care soarele nu s-a zgârcit. Albastrul cerului şi albul zăpezii intră în contrast cu zidurile bătânului monument.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile au filmate cu o dronă de Gheorghe Sologiuc, din Câmpulung Moldovenesc. Tânărul ne-a declarat că a făcut filmarea aeriană pentru a promova Cetatea domnitorului Ştefan cel Mare.

Gheorghe Sologiuc ne-a spus că a luat legătura cu directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, pentru a obţiune permisiunea să filmeze fortăreaţa. „Era o vreme prea frumoasă în Suceava şi am spus că e musai să ajung la Cetate. De fiecare dată când am ocazia să fac filmări de promovare mă pun la treabă”, ne-a declarat Sologiuc.

 Tânărul a mai filmat Cetatea lui Ştefan cel Mare şi cu alte ocazii, tot pentru a o promova. Înregistrările publicate pe Facebook au adunat deja mii de reacţii din partea oamenilor.

Anul trecut, Cetatea de Scaun a Sucevei a fost nominalizată printre cele mai bune destinaţii din lume de către cel mai mare site de turism.

„Certificatul de Excelenţă pentru Cetatea de Scaun a Sucevei a fost acordat pentru anul 2018, în baza recenziilor făcute de către comunitatea turiştilor care au ales să-şi planifice călătoriile, concediile, prin intermediul acestui portal. Este încă o recunoaştere internaţională privind investiţiile şi evenimentele realizate de Consiliul Judeţean la Cetatea de Scaun a Sucevei”, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

 Cetatea de la Suceava a fost construită de Petru I Muşat în perioada 1375 - 1391

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: