Cum arată cel mai modern ambulatoriu construit de un spital de stat din România FOTO VIDEO

Cum
arată cel mai modern ambulatoriu construit de un
spital de stat din România FOTO VIDEO

Ambulatoriul de spcialitate al Spitalului Judeţean Suceava. FOTO: Cosmin Romega

Policlinica Spitalului Judeţean Suceava, o clădire cu patru etaje construită şi dotată de la zero în doar zece luni, a fost inaugurată miercuri, 16 octombrie, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valoarea investiţiei se ridică la 24,1 milioane de lei. Ambulatoriul a fost construit cu fonduri europene, iar dotarea a fost finanţată din bugetul propriu al spitalului, de la bugetul Consiliului Judeţean şi din bugetul local al Sucevei.

Clădirea are patru niveluri şi 23 de cabinete medicale. Pereţii Secţiei de Pediatrie au fost pictaţi de o artistă din Suceava. Pe ziduri au prins contur fel de fel de personaje din desenele animate, cărţile de colorat sau cele de poveşti. 

„Legătura între medicul specialist şi medicul de familie e şi acest ambulatoriu, dar vrem să venim şi cu un centru de permanenţă pe care îl vom deschide în perioada următoare, la intrarea la SJU Suceava într-o clădire pe care acum o amenajăm şi care o oferim medicilor de familie dotată, pentru a prelua medicii de familie micile cazuri care nu trebuie să ajungă la urgenţe”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în ziua inaugurării. 

Investiţia era necesară mai ales în contextul creşterii adresabilităţii la spital.

Medicul oncolog Doina Elena Ganea, fost director medical al spitalului, a spus că unitatea medicală de la Suceava dispune, în prezent, de cel mai modern ambulatoriu integrat de specialitate din ţară, comparaţia fiind făcută cu spitalele de stat.

Ambulatoriul a fost inaugurat miercuri, 16 octombrie, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: