VIDEO „Zidul morţii” a mai luat un suflet. Un tânăr a murit strivit de pilonul construit în mijlocul drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul de 21 de ani a murit strivit de "Zidul Morţii". FOTO: ISU Suceava
Tânărul de 21 de ani a murit strivit de "Zidul Morţii". FOTO: ISU Suceava

„Zidul morţii”, aşa cum este cunoscut pilonul construit în mijlocul DN 17 pentru şoseaua de centură a municipiului Suceava, a mai luat o viaţă. Un tânăr de 21 de ani a murit, vineri noapte, după ce s-a izbit cu autoturismul frontal în piciorul de pod. Trei persoane au murit în acelaşi loc în noiembrie 2012.

Accidentul s-a produs vineri seară, în jurul orei 23.00. Gheorghiţă Grosu, în vârstă de 21 de ani, din comuna Todireşti, s-a izbit frontal cu autoturismul în pilonul construit pentru şoseaua de centură în mijlocul drumului naţional 17.

La accident au intervenit pompieri militari şi paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Pompierii militari au reuşit să îl descarcereze pe tânăr în doar trei minute. Victima a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava. Din păcate, medicii urgentişti nu au reuşit să îi salveze viaţa.

Pilonul unde a avut loc accidentul a ajuns să fie cunoscut ca „Zidul Morţii” după ce în noiembrie 2012 trei persoane şi-au pierdut viaţa în acelaşi loc.

Pe 17 noiembrie 2012, tot într-o zi de vineri, de zidul care apare dintr-o dată în mijlocul drumului s-a lovit un camion plin cu lemne. În cabină era şoferul şi încă un bărbat. În timp ce chinuiau să-i descarcereze, cei de la ISU au descoperit în mijlocul cabinei trupul unui copil de 12 ani, fiul pasagerului din dreapta.

Din acel moment, pilonul de la şoseaua de centură a fost cunoscută drept zidul morţii. Au mai fost zeci de accidente în acest loc, unde un obstacol îţi apare pur şi simplu în cale. Deşi administratorul drumului şi constructorul au fost sancţionaţi pentru semnalizarea defectuoasă a zonei, problema nu a fost rezolvată.

Vineri seară, la accident a fost direcţionat acelaşi echipaj de descarcerare care a intervenit şi la tragedia din 2011. Ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit o maşină care a zburat efectiv prin parapet şi era urcată până în buza pilonului.

Între zid şi parapet constructorii au pus mormane de pietriş pentru a opri maşinile care tot ieşeau în decor. De data aceasta, mormanul de prundiş a fost o adevărat rampă pentru autoturism. A zburat şi s-a lipit de zid chiar lângă cele trei cruci din 2011.

accident zidul mortii suceava. Foto

Ancheta criminaliştilor a stabilit că accidentul s-a produs în condiţiile în care şoferul circula cu viteză neadaptată la condiţiile de drum, respectiv mâzgă pe carosabil şi ceaţă.

Poliţiştii au făcut măsurători şi au verificat şi panourile reflectorizante de pe marginea drumului, pentru a stabili dacă şi administratorul drumului are o parte de vinovăţie.

"Zidul Morţii", aşa este supranumit piciorul de pod construit la intersecţia DN 17 cu viitoarea şosea de centură a Sucevei, loc unde s-au petrecut multe accidente rutiere

zidul mortii suceava

Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, pe teritoriul căreia se află şantierul pentru construirea centurii oraşului, îi consideră cel puţin autori moral pe toţi cei care au făcut ca această construcţie să arate în acest mod.

Deşi termenul pentru finalizarea lucrărilor a fost deja depăşit cu doi ani, din cauză că primeşte anual prea puţini bani de la Guvern şoseaua de centură rămâne doar o capcană pentru şoferii care nu cunosc bine zona.

Alte ştiri din Suceava:

FOTO Imagini şocante! Peste 200 de picioare de cal, aruncate pe malul râului Siret

A murit Lidia Vitcu, profesor de geografie, fost director al Şcolii "Ion Irimescu" Fălticeni

O maşină s-a răsturnat pe calea ferată, la Vatra Dornei, în primele ore ale noului an

FOTO Zece mii de suceveni au participat la Revelionul organizat de primărie

VIDEO Curcan umplut, reţeta recomandată de masterchef-ul Nicuşor Coroamă pentru masa de Revelion

„Colindul cu Vasilică”, "Nunta urâţilor" şi "Malanca", obiceiuri specifice Bucovinei

Autoşenilată pentru intervenţii în zone greu accesibile, în dotarea ISU Suceava

Jumătate dintre angajaţii Maternităţii Rădăuţi, purtători de stafilococ auriu. Microbul a îmbolnăvit 18 bebeluşi şi o mamă

FOTO VIDEO Sute de mascaţi au defilat pe străzile Sucevei

Directorul ziarului „Crai Nou”, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul hoţiilor de la Primăria Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite