VIDEO Publicarea unui film în care un ambulanţier îşi lipeşte combinezonul cu bandă adezivă, decretată „dezinformare“ de Prefectura Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: observator.tv
FOTO: observator.tv

O înregistrare video în care un ambulanţier din judeţul Suceava îşi lipeşte combinezonul cu bandă adezivă a fost publicată de televiziuni şi publicaţii din întreaga ţară. În replică, Prefectura Suceava a anunţat că a făcut o plângere penală pentru „dezinformare”.

Imaginile suprinse la Suceava au fost publicate de mass-media din întreaga ţară. În filmare poate fi observat un ambulanţier care este ajutat de colegi să-şi lipească combinezonul cu bandă adezivă. 

Oamenii se plâng că echipamentele din lotul respectiv sunt de proastă calitate, sunt prea mici şi se rup când sunt îmbrăcate. Imaginile au făcut şi obiectul unei şedinţe la sediul Prefecturii Suceava, la care au participat prefectul, cei doi subprefecţi, şeful ISU Suceava, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un subsecretar de stat. 

Şeful Serviciului Judeţean a susţinut că angajaţilor le-au fost asigurate materiale de protecţie şi că în cursul zilei de joi avea aproape patru mii de combinezoane pe stoc. 

Prefectura Suceava a transmis un comunicat de presă în care anunţă că a înaintat o plângere penală Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru că imaginile ar fi fost prezentate trunchiat şi distorsionat şi au adus o atingere demnităţii personale şi prestigiului cadrelor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, fapte care însă nu se regăsesc în legislaţia penală. 

„Având în vedere că informaţiile difuzate au fost prezentate într-un mod trunchiat şi distorsionat, fără minima verificare a situaţiilor reale, se poate aprecia ca această manieră de dezinformare a publicului larg constituie o formă gravă de atingere a demnităţii personale, prestigiului şi profesionalismului cadrelor medicale care activează în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, cu consecinţe grave în ceea ce priveşte calitatea actului medical, a serviciilor medicale şi a profesioniştilor din domeniu”, se arată în comunicatul transmis de Prefectură.

Prefectura Suceava nu a menţionat care anume este articolul din Codul Penal unde s-ar putea încadra presupusele fapte reclamate. 

Recent, Prefectura Suceava a formulat o altă plângere penală cu privire la faptul că angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava ar fura borcănele cu substanţe dezinfectante de la locul de muncă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite