VIDEO Primele ninsori din România în toamna anului 2019. Unde s-a aşternut zăpada în noaptea de 3 spre 4 octombrie

VIDEO Primele ninsori din România în toamna anului 2019. Unde s-a aşternut zăpada în noaptea de 3 spre 4 octombrie

Imagine suprinsă în preajma masivului Rarău FOTO Facebook/ Rarau Mao

Oamenii care trăiesc în zonele montane ale României, la altitudini de peste 1.500 de metri, au semnalat primele ninsori căzute în toamna acestui an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cabanierii care muncesc în masivele Rarău şi Giumalău, judeţul Suceava, au postat pe Facebook fotografii şi imagini cu primele ninsori înregistrate în toamna anului 2019.

Potrivit prognozei meteo, vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire în toată România începând de joi, 3 octombrie. În zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, sunt anunţate precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vineri, 4 octombrie, frigul cuprinde şi zonele de sud şi est. Conform ANM, vremea se va răci semnificativ şi în sud şi est, urmând astfel ca la nivelul întregii ţări valorile termice să se situeze sub cele normale perioadei.
Cerul va avea înnorări, iar aria ploilor se va restrâge treptat spre jumătatea de sud-est, unde se vor semnala local şi temporar în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mult mai reduse temporar şi în est şi pe arii restrânse în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.
 
În weekend, vremea se va încălzi uşor şi treptat, urmând a se înregistra valori termice în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului în jumătatea de nord a ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: