VIDEO Permise auto vândute cu 5.000-7.000 de euro bucata de funcţionari corupţi din Suceava. Descinderi DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat zeci de percheziţii pentru destructurarea unei reţele specializată în fraudarea probelor teoretice şi practice pentru obţinere a permisului de conducere. Din reţeau care vindea permis de conducere pe mii de euro ar fi făcut parte şi angajaţi ai Prefecturii Suceava.

Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto din cadrul Prefecturii Suceava şi-a suspendat joi, 26 noiembrie, activitatea. O echipă de procurori şi jandarmi a pus lacătul pe instituţie pentru a face percheziţii într-un dosar de corupţie.

În timp ce anchetatorii cercetau munţi de documente, sucevenii care au venit ca să îşi înamatriculeze maşinile sau să susţină proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere la sediul instituţiei din Iulius Mall Suceava au fost nevoiţi să se întoarcă din drum. 

Unii au bătut drumul tocmai din comuna Crucea, alţii din oraşul Câmpulung Moldovenesc.

„Am venit de la Câmpulung Moldovenesc cu fetele ca să susţină examenul. Fetele s-au întors de la facultate”, ne-a spus o suceveancă.

Din păcate, vestea că instituţia şi-a suspendat activitatea a ajuns destul de târziu la Rădăuţi. Candidaţii care voiau să susţină proba practică pentru obţinerea permisului de conducere au stat mai bine de cinci ore afară aşteptându-i pe poliţiştii examinatori.

Oamenii au aflat de la jurnalişti că nu vor mai susţine examenul în cursul zilei de joi, 26 noiembrie. Prefectura Suceava nu a transmis un comunicat de presă în acest sens, până la ora 15.00. 

„Buna ziua. Întrebaţi vă rog dacă se mai ţine examenul practic de pe Rădăuti de astazi. Stăm de azi dimineaţă de la ora 8 şi aşteptam. Suntem foarte mulţi oameni şi nu stim nimic.”, este mesajul pe care Spânu Petrea i l-a trimis reporterului „Adevărul”, în jurul orei 11.00. Ulterior, sursa citată i-a comunicat reporterului că a aşteptat informaţii cu privire la examen până la ora 13.00. 

Purtătorul de cuvânt al MAI a explicat de ce s-au făcut percheziţiile la Suceava. „Probele administrate în acest caz au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro pentru un permis”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât judeţul Suceava ocupă de 5 ani primul loc pe ţară la numărul de accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Pe de altă parte, procurorii DNA au transmis un comunicat de presă în care au arătat că joi, 26 noiembrie, au făcut percheziţii în trei dosare, între care cel care îi vizează pe angajaţii de la Permise şi Înmatriculări Auto Suceava.

„În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Suceava, Bistriţa – Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, se arată în comunicat.

Vă ecomandăm să citiţi şi:

Dunca face noi dezvăluiri de la CJ Caraş-Severin: „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc”

Victor Ponta, despre mesajul plagiat la moartea lui Maradona: Eu l-am aprobat, nu l-am scris. Nu vreau să-i las să doarmă pe hateri. Duminică lansez ”puiemonta”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite