VIDEO Momentul în care un paramedic alunecă şi cade cu tot cu targa pe care se afla pacienta suspectă de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus

Pacienta de la Suceava suspectată de infecţie cu coronavirus a avut parte de un episod mai puţin plăcut atunci când a fost transferată de la Spitalul Judeţean Suceava la Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi. Unul dintre paramedicii care transportau targa a alunecat atunci când a urcat pe rampa ambulanţei şi a căzut cu piciorul peste pacientă. Imediat colegii său au sărit să-l ajute să se ridice.

Incidentul s-a petrecut vineri, în jurul orei 16.30, când pacienta de 33 de ani, suspectată de infecţie cu noul virus, a fost transferată de la Spitalul din Suceava la Clinica de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. 

Pacienta a fost izolată într-un tub special şi pusă pe o targă, care a fost cărată spre ambulanţa de către două persoane echipate cu costume de protecţie. 

Una dintre aceste persoane a alunecat în momentul în care a dat să urce rampa ambulanţei şi a căzut cu piciorul peste pacientă.

Paramedicul a fost ajutat să se ridice de către colegii săi. Personalul medical a continuat apoi să facă transferul pacientei.

„A fost o întâmplare nefericită, moi regretăm, pacienta nu a fost afectată şi nici colegul meu, care când a simţit că-i pleacă piciorul, a făcut totul ca să sprijine casoleta pentru a proteja pacienta. De altfel, în imagini se şi vede că targa n-a atins pământul şi s-a sprijinit pe colegul meu”, ne-a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

O femeie din Suceava, profesoară de engleză care s-a întors recent din China, a fost izolată în cursul zilei de vineri, 7 februarie, într-un salon al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, cu suspiciunea de coronavirus.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite