VIDEO Momentul în care cel mai vocal activist de mediu din Suceava este atacat cu o scândură. „Să vină Poliţia! Ne omoară acum!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiberiu Boşutar se afla împreună cu fiica lui pe un drum public, din zona de munte a judeţului Suceava, şi făcea un live pe Facebook atunci când a fost atacat de două persoane. Agresorii i-au distrus maşina activistului de mediu şi au fost la un pas de a le linşa pe cele două victime.

Activistul de mediu din judeţul Suceava Tiberiu Boşutar a fost atacat miercuri, 15 iulie, în timp ce făcea un live pe contul de Facebook „Legea Codrului”, în care îl acuza pe ministrul Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, că nu a luat măsuri ferme împotriva hoţilor de lemne din judeţul Suceava, deşi a promis că va face lucrul acesta.

Tiberiu Boşutar se afla pe un drum public atunci când făcea transmisiunea în direct. În maşină îl aştepta fiica sa, o tânără de aproximativ 16 – 17 ani.

Activistul spunea în timpul filmării că un pădurar pe care l-a acuzat că participă la furtul de material lemnos se plimba cu maşina pe lângă el.

La un momentdat, pădurarul a oprit maşina, a coborât şi s-a îndreaptă spre Tiberiu Boşutar împreună cu o altă persoană. Activistul  şi-a dat seama că intenţiile celor doi nu erau dintre cele mai paşnice şi atunci s-a urcat repede în maşina sa.

Numai că înainte să reuşească să plece de pe loc, cei doi agresori i-au lovit autoturismul  cu o scândură care avea cuie. Agresorii au spart luneta maşinii activistului şi au forţat scândura în interiorul autovehiculului.

În timpul atacului, fiica lui Boşutar vorbea cu cineva la telefon în încercarea disperată de a obţine ajutor. Tânăra era extrem de speriată. „Poliţia, vino repede după noi! Repede! Te rog repede! Sună la Poliţie! Vin cu noi, ne omoară acum! Mergi mai repede, te rog!”, a spus fata.

 În ciuda atacului înfricoşător, Tiberiu Boşutar nu a oprit Live-ul de pe Facebook. „Hoţii de lemne ne-au spart maşina. Uitaţi-vă ce am păţit. Uitaţi-vă ce mi-a făcut pădurarul. Asta-i România, asta-i. Asta ne fac hoţii de lemne. Ne-a atacat exact pădurarul pe care l-am filmat. Oameni buni, în ziua mare, n-avem voie să vorbim. Eu cu fetiţa mea. (...) Aţi văzut ce face mafia lemnului? (...) Să nu avem voie să discutăm, să nu avem voie să filmăm în ziua mare?”, a întrebat retoric Boşutar.

În urmă cu câteva săptămâni, Tiberiu Boşutar susţinea că a fost atacat de un angajat al Gărzii Forestiere Suceava şi de fiul acestuia. 
Angajatul instituţiei publice ar fi intrat cu maşina în mod intenţionat în autoturismul condus de Tiberiu Boşutar. Poliţistii au deschis un dosar de cercetare penală.

Citeşte şi:

Şefă de promoţie, printre elevii eliminaţi din Bacalaureat pentru fraudă: „Merg în instanţă. Îmi vreau diploma înapoi!“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite