VIDEO Momentul în care un activist de mediu este atacat cu toporul. Ce a păţit agresorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activistul de mediu Dani Ginghiloschi a fost atacat cu un topor de şoferul unui camion care transporta buşteni. Suceveanul urmărea camionul pe un drum public din comuna Marginea pentru că suspecta că era supraîncărcat.

Momentul atacului a fost surprins de o cameră de bord instalată în maşina victimei. În clip se observă cum atacatorul se apropie de maşina activistului, loveşte mai întâi o pornieră şi apoi unul dintre geamurile din spate ale maşinii.

La volan era Dani Ghinghiloschi, activist de mediu din zona Rădăuţi. Tânărul face parte din grupul cunoscutului activist Daniel Bodnar. El a urmărit camionul cu buşteni pentru că avea suspeciunea că era supraîncărcat şi intenţiona să anunţe autorităţile.

Nu a mai apucat să facă lucrul acesta pentru că a fost atacat. A scăpat teafăr pentru că a avut prezenţa de spirit să pună maşina în mişcare imediat după prima lovitură cu toporul.

Ulterior, Dani a pus la dispoziţia poliţiştilor şi imaginile surprinse de camera de bord. Din acest motiv, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru distrugere, l-au reţinut pe atacator pentru 24 de ore. 

Ulterior, agresorul a fost eliberat şi plasat sub control judiciar de către procurorul care instrumenetează cauza.

Dani Ghinghiloschi nu este singurul activist de mediu care a fost atacat în ultima perioadă. Prietenul său, Daniel Bodnar, a fost şicanat şi lovit în trafic de un individ care escorta un camion cu buşteni. Individul a rămas fără permis de conducere pentru 60 de zile şi a fost amendat cu suma de 800 de lei. 

Daniel Bodnar a fost la rândul său sancţionat pentru că a folosit telefonul mobil pentru a-l filma pe şoferul care-l şicana în timp ce se afla la volan. 

Vă invităm să citiţi şi:

Rareş Bogdan: Alegerile din Republica Moldova nu ar fi fost câştigate de Maia Sandu fără ajutorul lui Renato Usatîi

Copilă de 13 ani, răpită şi violată de zeci de ori. Agresorul sexual a abuzat de fată timp de opt luni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite