VIDEO Mobilizare generală pentru salvarea unei femei cu probleme cardiace care locuieşte într-un cătun. Pompierii au intervenit cu şenilata şi TAF-ul

VIDEO Mobilizare generală
pentru salvarea unei femei cu probleme cardiace care locuieşte într-un cătun. Pompierii au
intervenit cu şenilata şi  TAF-ul

FOTO: ISU Suceava

Femeia cu probleme cardiace locuieşte în satul Cununschi din comuna suceveană Brodina. Satul este izolat şi a fost nevoie de o mobilizare exemplară pentru ca pacienta să ajungă la spital. Femeia a fost transportată cu şenilata până la ambulanţa SMURD. Drumul a fost deszăpezit cu ajutorul unui TAF.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apelul la 112 a fost făcut joi seară, la ora 19:00. În Dispeceratul pompierilor militari suceveni s-a solicitat intervenţia echipajului SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical şi transportul la spital, în cazul unei femei, în vârstă de 49 de ani, din satul Cunuschi, comuna Brodina. Localitatea se află în zona de munte a judeţului. Satul este izolat. În zonă se ajunge cu dificultate şi vara. 

Deoarece zona în care se află satul Cununschi este greu accesibilă circulaţiei auto, mai ales pe perioada de iarnă, odată cu ambulanţa SMURD, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi a trimis la faţa locului şi un echipaj cu autoşenilata Argo 8x8. De asemenea, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Brodina, au venit în sprijinul pompierilor militari cu un utilaj TAF (transport auto forestier).


După ce s-a parcurs distanţa de aproximativ 60 de km, dintre Rădăuţi şi satul Cununschi, ambulanţa SMURD a rămas în aşteptare, iar echipajul vehiculului 8x8, împreună cu TAF-ul, a continuat drumul, de aproximativ 5 km, până la locuinţa victimei.

"Acolo, pompierii paramedici au monitorizat femeia, care acuza afecţiuni cardiace, după care au transportat-o cu autoşenilata, în siguranţă, până la locul unde aştepta ambulanţa SMURD. Ulterior, bolnava a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, ne-a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările