VIDEO Cel mai scump grătar din România. Nota finală de plată pentru sucevenii prinşi cu drona la petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: imagine surprinsă de drona MAI
FOTO: imagine surprinsă de drona MAI

Cei 15 adulţi din comuna suceveană Pătrăuţi, care au ignorat complet ordonanţele militare şi au încins un grătar în aer liber, la marginea unei păduri, au fost amendaţi atât de Poliţie cât şi de Garda Forestieră. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 105.000 lei.

Garda Forestieră Suceava a transmis un comunicat de presă în care arată că i-a sancţionat pe cei 15 adulţi prinşi la grătar cu drona MAI, pe raza localităţii carantinate Pătrăuţ, în noaptea de 16 spre 17 aprilie. 

Valoarea totală a amenzilor semnate de inspectorii forestieri este de 75.000 de lei.

”Ţinând cont de gravitatea situaţiei, Garda Forestieră Suceava a aplicat sancţiuni contravenţionale tuturor celor 15 persoane identificate de către forţele de ordine ale Jandarmeriei Române, totalul amenzilor aplicate fiind în sumă de 75.000 de lei. În aplicarea acestor amenzi s-a ţinut cont de toate circumstanţele agravante, precum faptul că aceste contravenţii au fost săvârşite pe timp de noapte şi de mai multe persoane în acelaşi timp”, transmite sursa citată.

Inspectorii de la Garda Forestieră susţin că au aplicat amenzile pentru că cei 15 au făcut grătarul într-un loc nepermis.

”În urma verificărilor efectuate de către personalul Gărzii Forestiere Suceava, s-a constatat că pădurea menţionată reprezintă fond forestier proprietate publică a statului şi este administrată de către Ocolul Silvic Pătrăuţi, din cadrul Direcţiei Silvice Suceava. Având în vedere faptul că aprinderea focului s-a realizat la o distanţă mai mică de 30 de metri de limita pădurii, a existat pericolul propagării acestuia şi în vegetaţia forestieră, situaţie în care, pe lângă faptul că s-ar fi produs pagube însemnate, ar fi generat şi dislocarea unor forţe de intervenţie ale instituţiilor care gestionează astfel de situaţii de urgenţă”, se arată în comunicat.

Petrecăreţii au fost prinşi la grătar cu ajutorul unei drone a MAI. În zonă s-au luat măsuri speciale de supraveghere după ce mai mulţi localnici din comuna aflată în carantină totală au ocolit filtrele de poliţie ca să ajungă la Cluj, de unde voiau să zboare spre Germania, la cules de sparanghel.

În noaptea în care au încins grătarul, petrecăreţii au fost amendaţi şi de Poliţie cu suma totală de 30.000 de lei.

Probabil că acesta este cel mai scump grătar făcut vreodată de localnicii din Pătrăuţi. Un calcul arată că fiecare participant la grătar are de plătit amenzi în valoare de 7.000 de lei.

Rămâne de văzut dacă sancţionaţii vor achita amenzile. Comuna Pătrăuţi este fruntaşă în judeţul Suceava la numărul asistaţilor social. Cei mai mulţi locuitori sunt de etnie romă.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite