VIDEO Lecţie de supravieţuire. Un copil de 6 ani,  găsit după 20 de ore pe munte. A dormit în copac, pe o ploaie torenţială, ferindu-se de urşi, lupi şi mistreţi

VIDEO Lecţie de supravieţuire. Un copil de 6 ani,  găsit după 20 de ore pe munte. A dormit în copac, pe o ploaie torenţială, ferindu-se de urşi, lupi şi mistreţi

Gavril Ursescu îl redă mamei pe Ionuţ Ursu (6 ani), găsit după ce a rătăcit 20 de ore într-o pădure de pe muntele Orata, judeţul Suceava. FOTO: Dinu ZARĂ

Ionuţ Ursu, copilul de şase ani care s-a rătăcit într-o pădure de pe muntele Orata, judeţul Suceava, a fost găsit nevătămat după 20 de ore de căutări. Copilul a dormit noaptea într-un copac, pe o ploaie torenţială. Băiatul a fost găsit chiar de naşul său de botez, Gavril Ursescu, pădurar la Ocolul Silvic Breaza.

Copilul în vârstă de şase ani care s-a rătăcit, miercuri după-amiază, într-o pădure din comuna Fundu Moldovei a fost găsit, joi, în jurul orei 14.00, în zona Botuş, el fiind în stare bună.

Ionuţ Ursu s-a rătăcit miercuri după-amiază, în timp ce se afla la cules ciuperci împreună cu tatăl său şi un frate de nouă ani. Copilul s-a speriat de câinii care însoţeau o turmă de oi şi a fugit în pădurea de pe muntele Orata din Obcina Mestecănişului.

Pentru căutarea copilului au fost mobilizate forţe importante de poliţişti, pompieri, jandarmi, lucrători silvici, poliţişti de frontieră. Au dat o mână de ajutor şi zeci de voluntari din localităţile Fundu Moldovei şi Breaza. Echipele de salvatori au format cordoane de oameni şi au periat un perimetru de trei kilometri.

Copilul a fost găsit de naşul său de botez, Gavril Ursescu, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Breaza. Ionuţ a fost găsit în timp ce se îndrepta spre localitatea Cîrlibaba pe un drum forestier.

Faptul că Ionuţ a fost găsit nevătămat a fost privit de familie şi localnici ca o adevărată minune. Asta mai ales că în timpul nopţii a plouat torenţial, temperatura fiind doar de câteva grade, dar şi pentru că în zonă sunt animale sălbatice periculoase. Echipele de salvatori chiar au observat în timpul nopţii un urs în zona în care a dispărut copilul.

Băiatul a fost coborât cu o maşină de teren până în satul Deluţ, acolo unde a fost aşteptat de un echipaj SMURD şi o ambulanţă, fiind apoi transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Ionuţ a povestit că, în timpul nopţii, pe o ploaie torenţială, a dormit într-un copac, iar apoi s-a jucat şi încerca să găsească drumul spre casă. 

În operaţiunea de căutare a copilului s-au implicat peste o sută de persoane - poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră cu camere de termoviziune, pompieri, salvamontişti şi peste 65 de lucrători silvici şi voluntari, echipe care joi dimineaţă a fost suplimentate. Totodată, fusese chemat şi un elicopter cu termoviziune care să verifice zona respectivă, dar misiunea acestuia a fost anulată după ce copilul a fost găsit.

Citeşte şi:

Un copil de şase ani a petrecut noaptea într-o pădure după ce s-a rătăcit de familie în timp ce culegea ciuperci

Învăţământul sucevean, în paragină în pragul noului an şcolar. Suceava, pe primul loc în ţară la şcoli fără autorizaţie

Un copil de 7 ani a fost muşcat de câinele unui vecin. Stăpânul câinelui este cercetat penal

VIDEO Străzile din centrul Sucevei, inundate după o rupere de nori

Avocat sucevean, consilier local USL, prins în flagrant în timp ce oferea şpagă unui procuror

VIDEO Incendiu devastator la Cornu Luncii. 11 persoane au rămas pe drumuri, două case şi o hală industrială au fost distruse

VIDEO Razie cu mascaţii poliţiei în oborul din Vicovu de Sus

VIDEO Traficant de ţigări, descoperit infiltrat într-un alai de nuntaşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările