VIDEO Familia unui bărbat mort de COVID-19 a desigilat sicriul: „A murit de cancer şi ei ne obligă să-l îngropăm aşa ca să ia bani“. Poliţia a deschis dosar penal

VIDEO Familia unui bărbat mort de COVID-19 a desigilat sicriul: „A murit
de cancer şi ei ne obligă să-l îngropăm aşa ca să ia bani“. Poliţia a deschis dosar penal

FOTO Facebook / Marin Suciu

Bărbatul în vârstă de 41 de ani era din Gura Humorului şi a murit la Spitalul Suceava, după o lungă şi grea suferinţă. Avea cancer şi s-ar fi infectat şi cu SARS- CoV-2, spun autorităţile. Din acest motiv, sicriul trebuia să rămână sigilat pe tot parcursul ceremoniei de înhumare. Numai că rudele defunctului l-au desigilat. Poliţia a deschis un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a confirmat că incidentul de la Gura Humorului face obiectul unui dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Ionuţ Epureanu a explicat că ancheta este în curs de desfăşurare şi nu se cunosc toate datele.

Surse neoficiale susţin că romii au ridicat sicriul, în care se afla trupul neînsufleţit al bărbatului de 41 de ani, de la morga Spitalului Suceava, la sfârşitul săptămânii trecute. 

În documentele de înhumare, între cauzele decesului sunt trecute cancer şi COVID-19. 

În contextul infectării cu noul coronavirus, sicriul nu trebuia desigilat pentru a preveni răspândirea virusului. 

Însă rudele persoanei decedate susţin că n-au fost informate că n-au voie să ridice capacul coşciugului şi din acest motiv au desigilat sicriul. 

Marţi, 30 iunie, la Gura Humorului s-a deplasat o echipă de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a face o anchetă epidemiologică. Inspectorii trebuie să identifice persoanele care au participat la înmormântare. 


Din informaţiile pe care le avem, echipele de intervenţie au obligat rudele să sigileze sicriul. 

Unul dintre participanţii la înmormântare a intrat în direct pe Facebook din cimitir şi a ţipat în gura mare că bărbatul a murit de cancer şi că acum autorităţile obligă rudele să-l îngroape ca mort de COVID-19, pentru bani. 

"Uitaţi ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer şi ne obligă să-l înmormântăm de COVID ca să ia bani. Uitaţi, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID şi el a murit de cancer. Uitaţi, oameni buni, ce legi sunt!", a spus Marin Suciu. 

Inspectorii sanitari au fost însoţiţi atât de poliţişti, cât şi de jandarmi, pentru a aplana eventualele conflicte de la faţa locului. 

Reporterul „Adevărul" a încercat să ia legătura cu şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean, pentru a obţine mai multe informaţii, dar acesta nu a răspuns la telefon.  

Întrebat de unde a aflat Poliţia de cele întâmplate, Ionuţ Epureanu a spus că poliţiştii din Gura Humorului s-au autosesizat, după ce au văzut numărul mare de persoane adunate la priveghi.

Citeşte şi: 

Un copil, în vârstă de 9 ani, rănit de un tânăr care conducea fără permis un moped

Caz şocant în arestul Poliţiei. Un bărbat s-a spânzurat la câteva ore după ce a fost prins beat la volan

VIDEO Jaf ca-n filme elucidat după 5 ani. Greşeala fatală a tâlharului şi de ce iubita lui l-a turnat la Poliţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: