VIDEO Declaraţiile cutremurătoare ale inginerei care şi-ar fi ucis trei bebeluşi. Ce au găsit anchetatorii în curtea casei

VIDEO Declaraţiile cutremurătoare ale inginerei
care şi-ar fi ucis trei bebeluşi. Ce au găsit anchetatorii în curtea
casei

Anchetatorii au descoperit oseminte care par a fi umane. FOTO: Oana Şlemco

Ana Pardău, femeia de 37 de ani, din comuna suceveană Dorna Candrenilor, suspectată că şi-ar fi ucis trei nou-născuţi, a fost internată pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Femeia le-a povestit anchetatorilor cu seninătate cum şi-a băgat ultimul prunc într-un sac menajer. Necropsia a arătat că bebeluşul s-a născut viu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ies la iveală detalii înfiorătoare în cazul femeii de 37 de ani din satul Poiana Negrii, comuna Dorna Candrenilor, suspectată de pruncucidere. Procurorii au descoperit în curtea familiei, în două locuri indicate de mamă în timpul audierilor, oseminte ce par a fi umane.

 Anchetatorii au ridicat probele, care urmează să fie analizate de IML. Ana Pardău le-a spus anchetatorilor că osemintele ar proveni de la alţi doi bebeluşi pe care i-a născut în ultimii ani. În acest moment însă, le va fi greu, dacă nu imposibil, anchetatorilor să stabilească dacă cei doi copii s-au născut vii. Aspectul contează în ceea ce priveşte încadrarea faptelor comise de suspectă. 

Ancheta a început în cursul zilei de luni, 11 august. O colegă de serviciu a femeii i-a spus fiului ei, care este poliţist în Vatra Dornei, că are suspiciuni că Ana „a scăpat” de copilul pe care-l purta în pântece. Poliţiştii au făcut verificări pentru a stabili dacă femeia a născut la spitalele din zona Vatra Dornei şi au primit un răspuns negativ.

Locuinţa familiei Pardău din Dorna Candrenilor. FOTO: Oana Şlemco

Ana Pardău a fost dusă la audieri, unde le-a spus poliţiştilor cu o seninătate că a născut acasă şi că şi-a băgat pruncul, un băieţel, într-un sac menajer pe care l-a ascuns într-o anexă a gospodăriei.

Ana Pardău le-a povestit anchetatorilor inclusiv cum a legat sacul pentru ca micuţul să rămână fără aer. Poliţiştii au găsit sacul în locul indicat de mamă şi au dus trupul neînsufleţit al bebeluşului la necropsie. Analizele au confirmat cel mai negru scenariu al anchetatorlor: viaţa copilului a fost suprimată, pruncul murind asfixiat, potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.
 

Ana Pardău, mama suspectată de pruncucidere. FOTO: Facebook Florin Pardău

“Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 9 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său din zona rurală a judeţului Suceava, o femeie în vârstă de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou-născut de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns. Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicat.

VIDEO: Cristina Ciornei, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava 

În timpul audierilor, femeia le-a spus anchetatorilor că în ultimii ani a mai născut doi copii pe care i-a îngropat în curtea casei.

Ana Pardău este ingineră la o multinaţională şi are trei copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani. Femeia le-a povestit anchetatorilor că nu şi-a mai dorit alţi copii şi din acest motiv şi-a ascuns sarcinile din ultimii ani. Ea este căsătorită şi locuieşte împreună cu familia într-o zonă destul de izolată, primii vecini fiind la câţiva kilometri distanţă. Soţul femeii susţine că nu ştie absolut nimic despre pruncii ucişi, ceea ce este greu de crezut, pentru că soţii locuiau împreună, ba chiar lucrau la aceeaşi multinaţională.

Ana Pardău nu a fost reţinută deocamdată, ci a fost dusă la o unitate medicală pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

Cei trei copii ai familiei Pardău au intrat în atenţia Direcţiei de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului, care a comunicat că fraţii se află în grija unei mătuşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: