VIDEO A decis să deschidă restaurantul în ciuda restricţiilor din scenariul roşu: „Vreau să ajung în instanţă!”

VIDEO A decis să deschidă restaurantul în ciuda restricţiilor din scenariul roşu: „Vreau să ajung în instanţă!”

FOTO: Tripadvisor

Proprietarul Mircea Giosan a anunţat că îşi deschide restaurantul din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, miercuri, 21 octombrie, în ciuda restricţiilor impuse prin „scenariul roşu”. El speră ca astfel să ajungă în instanţă, unde să demonstreze că autorităţile au calculat în mod greşit rata de infectare în oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Giosan este proprietarul restaurantului „Bucovina”, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

El a fost nevoit să îşi închidă localul atunci când Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis aprobarea restricţiilor prevăzute de „scenariul roşu” al pandemiei de COVID-19.

 Autorităţile au luat temuta hotărâre pentru că rata de infectare cu SARS-COV-2 în oraş ar fi mai mare de 3 la mia de locuitori. Decizia a fost adoptată pe 19 octombrie.

În seara zilei de marţi, 20 octombrie, Mircea Giosan a declarat pentru site-ul newsbucovina.ro că intenţionează să deschidă restataurantul miercuri, 21 octombrie, în ciuda restricţiilor impuse de autorităţi.

 A luat această decizie pentru că vrea să declanşeze un conflict în instanţă îndreptat împotriva CJSU, pentru a demonstra că rata de infectare în oraş a fost calculată în mod greşit.

El susţine că au fost adunate inclusiv cazurile din focarul de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare”, ceea ce, după spusele antreprenorului, n-ar fi legal. La Colegiul Militar sunt 23 de persoane infectate.

„Nemeritat suntem în scenariul roşu prin hotărârea CJSU Suceava”, a spus Giosan.

Contactat telefonic, Mircea Giosan a spus miercuri că s-a ţinut de cuvânt şi că a deschis restaurantul. El estima că numărul clienţilor va fi mic, dar se aştepta să fie „vizitat” de un echipaj de Poliţie. Până la ora prânzului, oamenii legii nu ajunseseră în local.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum a primit Ponta două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

Se schimbă din nou legea RCA. Cum se va deconta dauna

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările