VIDEO Cui aparţine limuzina în care s-au lăfăit ierarhii BOR chemaţi să sfinţească o biserică: „A fost pusă la dispoziţie de un fiu al satului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Ioan Guşă de la biserica din Baia, judeţul Suceava, unde mai mulţi arhiepiscopi şi preoţi şi-au făcut apariţia în autoturisme de lux pentru o slujbă de sfinţire, a spus că una dintre maşini ar fi fost pusă la dispoziţia înalţilor ierarhi ordodocşi de către un localnic.

Ioan Guşă, preotul paroh de la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, unde mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe şi-au făcut apariţia duminică, 17 iunie, cu maşini de lux, a ţinut să precizeze că autoturismul care a stârnit un val de nemulţumire printre localnici nu aparţine feţelor bisericeşti ce au luat parte la sfinţirea bisericii pe care o păstoreşte.

„Maşina ce apare în imagini a fost pusă la dispoziţie de un fiu al satului”, a declarat preotul Ioan Guşă.

Se pare că autoturismul marca Daimler limousine DS 420 din imagini aparţine unui localnic care deţine o firmă de transport persoane şi care are, de altfel, o colecţie impresionantă de maşini.

Amintim faptul că duminică, 17 iunie 2018, Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din comuna Baia, judeţul Suceava, a fost sfinţită în prezenţa unor importanţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Printre cei mai importanţi oameni ce au donat bani pentru ridicarea lăcaşului de cult se numără şi omul de afaceri Gigi Becali, cel care a dat bani şi pentru ridicarea catedralelor din Suceava şi Fălticeni.

Slujba de târnosire a fost oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Cei trei ierarhi au sosit la Baia la bordul unor autovehicule de lux, ce au atras atenţia localnicilor, care s-au arătat indignaţi de faptul că preoţii s-au deplasat la Baia cu maşini extrem de scumpe.

Construcţia bisericii din Baia a fost începută în anul 2004. Ridicarea lăcaşului de cult a durat undeva la doi ani de zile, însă pentru ca întreaga biserică să fie zugrăvită a fost nevoie de încă 12 ani de zile. Pe lângă ctitorii Gigi Becali şi părintele Epifanie de la Mănăstirea Măgura Ocnei, biserica din comuna Baia a primit anual sume considerabile şi din partea Primăriei din localitate.

Începând cu ziua de ieri şi până sâmbătă, 23 iunie 2018, credincioşii se vor putea trece prin altarul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Alte ştiri pe această temă:

VIDEO Arhiepiscopi şi preoţi, în maşini de lux la sfinţirea unei biserici: „Am crezut că e vreo nuntă cu manelişti”

VIDEO Îmbrânceli pentru alimentele date de preoţi enoriaşilor veniţi la resfinţirea Bisericii Mănăstirii Dealu

VIDEO Pensionarele l-au înconjurat pe preşedintele Senatului la Mănăstirea Dealu: „Să trăiască dom' Tăriceanu, veniţi pe aici pe la noi pentru pensii“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite