VIDEO Urmărire spectaculoasă într-un lan de porumb, cu ajutorul câinelui de urmă, după doi traficanţi de ţigări

VIDEO Urmărire spectaculoasă într-un lan de porumb, cu ajutorul câinelui de urmă, după doi traficanţi de ţigări

Contrabandiştii au fost prinşi cu ajutorul câinelui de urmă de la Poliţia Siret. FOTO: IPJ Suceava

Poliţiştii suceveni au capturat un transport de aproape 50.000 de pachete de ţigări în comuna Muşeniţa, în apropiere de graniţă. Ţigările erau transportate cu un microbuz de doi cetăţeni ucraineni, care au abandonat maşina şi au fugit când au văzut o patrulă de poliţie. Cei doi bărbaţi au fost prinşi după ce poliţiştii au scotocit cu un câine de urmă un lan de câteva hectare de porumb.

Miercuri după-amiază, în satul Vicşani din comuna Muşeniţa, o patrulă de ordine publică din cadrul IPJ Suceava a observat un microbuz care se deplasa pe un drum agricol. La vederea poliţiştilor, microbuzul a încetinit iar din autovehicul au sărit doi bărbaţi care au fugit într-un lan de porumb din apropiere.

Poliţiştii au plecat în urmărirea au suspecţilor şi au solicitat întăriri pentru că lanul de porumb se întindea pe mai multe hectare. Au fost organizate echipe de căutare fiind folosit inclusiv un caine de urmă aparţinând Poliţiei Oraşului Siret. După 20 de minute de scotocire a zonei, cei doi suspecţi au fost găsiţi ascunşi în lanul de porumb, sub nişte resturi vegetale.

Cei doi au fost încătuşaţi de poliţişti şi conduşi la autoutilitara pe care o abandonaseră. Poliţiştii au stabilit că cei doi suspecţi sunt de naţionalitate ucraineană şi nu comunică în limba română. Microbuzul a fst percheziţionat iar în interior au fost descoperite 49.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Maşina a fost ridicată şi indisponibilizată la sediul Poliţiei oraşului Siret, iar ţigările în valoare de aproape 500.000 de lei au fost confiscate. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi judecătilor cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi:

Alertă de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Suceviţa. 11 copii şi adulţi au fost internaţi în spital

FOTO VIDEO Munţii Rarău - Giumalău, ţinut de poveste. Legenda uriaşei comori de sub Pietrele Doamnei

Mănăstirea Voroneţ, „Capela Sixtină a Estului”, recomandată călătorilor de compania Austrian Airlines

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările