VIDEO Un contrabandist vânat de Poliţie a condus cu spatele peste 1.500 de metri. Discuţie între poliţiştii urmăritori: „Opreşte! Trage-i la cauciucuri!“

VIDEO Un contrabandist vânat de Poliţie a condus cu spatele peste 1.500 de metri. Discuţie între poliţiştii urmăritori: „Opreşte! Trage-i la cauciucuri!“

FOTO: Politia Romana

Un bărbat de 26 de ani din oraşul Vicovu de Sus a fost reţinut de Poliţie pentru 24 de ore, după o urmărire spectaculoasă pe o şosea din judeţul Suceava.

Poliţiştii suceveni au avut informaţii clare în cursul zilei de luni, 24 fabruarie, că un bărbat urma să facă un transport de ţigări de contrabandă. Coletele se aflau într-un imobil din localitatea Moara şi au fost urcate într-o autoutilitară. Suspectul era însoţit de un complice, care conducea o maşină în faţa utilitarei. Cele două maşini se deplasau înspre localitatea Gura Humorului.

“În aceste condiţii, poliţiştii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, judeţul Suceava şi, la ora 18.35, au interceptat autoturismul antemergător şi imediat au interceptat şi autoutilitara. În momentul în care au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur şi a efectuat manevra de mers cu spatele, spre Fălticeni, cu intenţia clară de a se sustrage controlului. S-a pornit în urmărirea autoutilitarei acţiune care s-a desfăşurat pe o distanţă de aproximativ 1.500 de metri, pe DN 2E, pe direcţia Gura Humorului-Fălticeni, aceasta rulând în viteză cu spatele, având un mers sinuos de pe un sens de mers pe celălalt, cu intenţia de a scăpa de echipajul de poliţie”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier, poliţiştii au efectuat uz de armamentul din dotare, după ce în prealabil a efectuat somaţiile legale prin intermediului sistemului acustic al autospecialei, trăgând şase focuri, trei de avertisment în aer şi trei asupra pneurilor autoutilitarei, fără a fi înregistrate victime omeneşti.

“Autoutilitara nu a mai putut continua deplasarea, astfel că a pătruns cu spatele pe str. Ştefănuc Olar, unde a lovit gardul unei locuinţei, loc în care s-a reuşit şi blocarea vehiculului. Persoana aflată la volan, identificată ulterior ca fiind un bărbat de 26 ani, din oraşul Vicovu de Sus, a ieşit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei şi a sărit în curtea unei locuinţe, încercând să fugă dar a fost prins de către membrii echipajului de poliţie, imobilizat şi încătuşat”, se mai arată în comunicat. Poliţiştii au găsit în maşină peste 104.636 de pachete de ţigări "de provenienţă extra-comunitară".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: