VIDEO Cum s-au căznit trei poliţişti să-l încătuşeze pe autorul unui cântec controversat despre femei în uniformă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ziardesuceava.ro
FOTO: ziardesuceava.ro

Un jandarm şi doi poliţişti s-au chinuit minute în şir ca să-l imobilizeze pe un tânăr de 21 de ani, membru al unei formaţii de hip-hop.  Scena a fost flmată în oraşul Câmpulung Moldovenesc, din judeţul Suceava, iar înregistrarea a fost publicată pe Facebook.

Incidentul s-a petrecut în municipiul Câmpulung Moldovenesc, din judeţul Suceava, în seara zilei de luni, 12 octombrie.

Un poliţist, un jandarm şi un poliţist local au încercat minute în şir să imobilizeze un tânăr de 21 de ani.

În imaginile video surprinse de un martor se observă cum tânărul se lasă la pământ pentru a nu fi transportat în autospeciala Poliţiei, iar cei care au intervenit la faţa locului abia reuşesc să-l ridice şi să-l bage pe bancheta din spate a autospecialei.

În tot acest proces chinuitor, tânărul rămâne, la un moment dat, fără pantaloni.

În înregistrarea video se aude, începând cu secunda 20, un jandarm spunând că tânărul a început să îl enerveze. „Ăsta deja mă enervează. De ce arăţi gesturi obscene”, spune angajatul MAI, în timp ce se îndrepta spre presupusul scandalagiu.

Cel care a făcut înregistrarea video le-a spus oamenilor legii că fac un abuz, mai ales că tânărul s-ar fi legitimat înainte să fie imobilizat. 

„Lăsaţi-l în pace. Nu aceţi niciun drept să faceţi asta. Pentru ce-l agresaţi. L-aţi legitimat. Aveţi datele lui. Îi trimiteţi adresa acasă. Pentru ce-l abuzaţi? Aveţi datele lui. Trimiteţi adresa acasă. Nu aveţi dreptul să-l abuzaţi. Încetaţi. Omul nu a făcut nimic ilegal. (...) Pentru ce-l abuzaţi? Eu nu înţeleg de ce faceţi asta. Pentru ce-l trântiţi în toate părţile? De ce faceţi abuz? Este prietenul noastru, pentru ce-l abuzaţi? De ce vă bateţi joc de un om? Pentru ce-l trântiţi? Nu a trecut pe trecerea de pietoni? Nu a făcut nimic omul. Trântiţi un om că n-a trecut pe trecerea de pietoni? Uitaţi cum se face abuz în ţară!”, spune cel care face filmarea. 

Poliţiştii îi contrazic pe prietenii tânărului. Ei spun într-un comunicat de presă oficial că de, de fapt, aceasta ar fi refuzat să se legitimeze şi le-ar fi făcut gesturi obscene. 

„Împreună cu un poliţist local care era în zonă, s-a trecut la legitimarea persoanelor, moment în care, una dintre persoanele respective a refuzat să se legitimeze, ulterior provocând şi scandal, adresând cuvinte şi expresii obscene poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi la faţa locului.

S-a procedat la folosirea forţei fizice pentru imobilizarea persoanei respective şi conducerea la autospecială, în vederea transportării la secţia de poliţie pentru legitimare. Momentul respectiv a fost filmat de către ceilalţi tineri, care de asemenea se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi provocau scandal şi incitau la violenţă lucrătorii de poliţie. 

Pentru acest motiv unul dintre tineri a fost introdus în autospeciala de poliţie, fiind condus la secţie, aplicându-se în total pentru evenimentul respectiv sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991 modificată în valoare totală de 2.000 de lei”, a declarat comisarul şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. 



Tânărul imobilizat este Andrei Levarda. Acesta face parte din trupa Nord Est, o formaţie de hip-hop înfiinţată în noiembrie 2019. La sfârşitul lunii trecute, membrii trupei au scos un album nou, printre care se află şi piesa cu numele „Dna miliţian”, o melodie care nu pare să fie pe placul oamenilor legii din Câmpulung Moldovenesc.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Clotilde Armand, primul atac la Barna din funcţia de primar: Greu de acceptat că unii colegi care s-au luptat cu hidra pesedistă nu sunt printre primii pe liste

Bâlbele autorităţilor: Populaţia Capitalei, o enigmă. Aşadar, nici rata de infectare la mia de locuitori nu e clară DOCUMENT

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite