VIDEO Campanie electorală live pe Facebook din Spitalul Judeţean Suceava, unitate medicală lovită de COVID-19. Accesul presei, îngrădit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a filmat un clip în Spitalul Judeţean. În filmare, şeful administraţiei judeţene vorbeşte despre dotările unei noi secţii. Presa nu a primit acces în secţie pe motiv că nu există "aviz epidemiologic", în timp ce echipa PNL a făcut un live pe Facebook direct din laborator.

În clipul publicat pe pagina de Facebook a PNL Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care de profesie este inginer silvic, prezintă aparatura medicală şi vorbeşte despre intervenţiile medicale în prezenţa unor medici specialişti, care par să stea pe post de figuranţi. 

„Suntem la noua secţie a Spitalului Judeţean Suceava – de Medicină Nucleară. Este o noutate şi vreau să felicit echipa de conducere pentru acest efort. (...) Acesta este aparatul cel mai modern care evidenţiază funcţionarea celulei.

Dacă până acum, în special pentru bolnavii de cancer, era computerul tomograf care arată morfologia, acum vorbim despre funcţionarea celulei.

 Aceste aparate nu sunt multe în România. Din păcate, bolnavii se programează luni de zile la Cluj, Târgu Mureş şi Bucureşti. 

Noutatea este că vom avea la Suceava acest aparat. Investiţiile făcute aici de către Consiliul Judeţean şi Spitalul Judeţean sunt de peste 10 milioane de lei. E o suprafaţă amenajată de 580 de mp”, a declarat Gheorghe Flutur.

Salariaţi ai Spitalului Suceava şi ai Consiliului Judeţean care apar în filmarea publicată pe pagina de Facebook a PNL. FOTO: Facebook/PNL Suceava 

Imagine indisponibilă

Videoclipul include şi câteva cuvinte rostite de managerul Spitalului Judeţean, dr. Alexandru Calancea: “Într-adevăr, un mare beneficiu pentru pacienţii din zona noastră, pacienţi care trebuie să ajungă în alte centre medicale, pe liste de aşteptare. Nu vorbim doar de pacienţii cu probleme oncologice, dar la ei lupta este contra cronometru. Nu putem să-i privăm pe aceşti pacienţi de asemenea investigaţii. Sperăm să deschidem cât mai repede laboratorul, aşa cum a spus dl. preşedinte suntem în tratative şi discutăm cu medici specialişti să vină şi să ocupe aceste posturi”.

Pe de altă parte, jurnalişti din presa locală au luat legătura cu medicul Alexandru Calancea, pentru a obţine permisiunea să filmeze noul aparat. Managerul s-a opus pe motiv că nu ar exista un aviz epidemiologic care să le permită jurnaliştilor accesul în unitatea medicală. Asta în timp ce echipa PNL a făcut un live direct din laborator. 

În luna martie a acestui an, sute de angajaţi ai Spitalului Suceava s-au infectat cu noul coronavirus. Unitatea medicală a fost prima din ţară „cucerită” de Covid-19. Printre cei infectaţi s-a numărat şi Gheorghe Flutur, care figura, în fals,  drept medic pe fişele de testare.

Vă mai recomandăm şi:

Lista bolnavilor din Suceava infectaţi cu COVID-19. Gheorghe Flutur figurează ca medic, iar o doctoriţă drept cameristă

Raed Arafat, despre vaccinul anti-COVID: Nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite