VIDEO Cum arată de sus lucrarea de infrastructură începută „în urmă cu 11 ani şi 2 rezilieri“: „Cauza principală? Facturi de 15 milioane de lei neplătite“

VIDEO Cum arată de sus lucrarea de infrastructură începută „în urmă cu 11 ani şi 2 rezilieri“: „Cauza principală? Facturi de 15 milioane de lei neplătite“

FOTO: Facebook/Pro Infrastructura

Asociaţia Pro Infrastructură solicită responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să achite de urgenţă restanţele financiare către constructorul care execută lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, pentru ca drumul de nici 13 kilometri să fie gata la toamnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construcţia şoselei de centură a Sucevei a început în 2008. “De atunci au trecut 11 ani şi două rezilieri! În 09.03.2018 s-a lansat a treia licitaţie, contractul fiind semnat în 24.08.2018 cu Autotehnorom pentru suma de 61,2 milioane lei fără TVA. Termenul de finalizare, pe hârtie, este de 9 luni de la ordinul de începere (dat în 25.09.2018).

Ultimele zone întârziate sunt la cele două capete ale centurii, la intersecţiile cu DN17 şi DN2. În plus, se mai lucrează la un zid de sprijin, la parapetele de pe viaducte şi la sistemele de scurgere a apei”, se arată pe pagina de Facebook a Asociaţiei Pro Infrastructură. 

Asociaţia mai transmite că firma constructoare a executat 12% din lucrările rămase după rezilierile precedente, stadiul fizic per total fiind de aproape 90%. 

“Cu o mobilizare serioasă şantierul ar putea fi gata în vară, însă ritmul actual nesatisfăcător împinge inaugurarea spre sfârşitul acestui an. Cauza principală? Cele 10 facturi neplătite de CNAIR, totalizând aproape 15 milioane de lei, de pe contractele derulate cu Autotehnorom (cum ar fi modernizarea unor sectoare din DN18)”, transmite aceeaşi sursă.


Asociaţia Pro Infrastructură solicită responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să achite de urgenţă restanţele financiare către constructorul care execută lucrările la şoseua de centură a Sucevei, pentru ca drumul de nici 13 kilometri să fie gata la toamnă.
 
Sensul giratoriu de la marginea Sucevei şi-a atras în timp sinistrul renume de „Zidul morţii“. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa acolo, în ultimii ani, după ce s-au izbit cu maşina în pilonul şoselei de centură a Sucevei, construit la intersecţia cu DN 17. Cea mai recent accident s-a produs pe 16 martie. Victima, un tânăr de 28 de ani, care circula cu 140 de km/oră şi care avea o alcoolemie mai mare de 1 la mie, s-a izbit în „Zidul Morţii” şi a decedat pe loc.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: