VIDEO Cum arată munţii Bucovinei după o noapte de ninsoare în mai. Glume din zonă: „Se redeschide sezonul de schi“

VIDEO Cum arată munţii Bucovinei după o noapte de ninsoare în mai. Glume din zonă: „Se redeschide sezonul de schi“

FOTO: Facebook/Rarau Mao

A nins destul de consistent în zona de munte a judeţului Suceava. Zăpada nu s-a depus pe carosabil, pentru că temperaturile sunt pozitive la această oră. Din cauza vântului puternic, sute de gospodării au rămas fără energie electrică. Pe de altă parte, vrăjiţi de contrastul dintre verdele primăverii şi albul zăpezii, sucevenii au fotografiat peisajele superbe şi au publicat imaginile pe Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

A nins în noaptea de luni spre marţi, 7 mai, în zona de munte a judeţului Suceava, dar deocamdată zăpada nu s-a depus pe carosabil. Totuşi, pentru că în noaptea de marţi spre miercuri sunt anunţate temperaturi negative, prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că se vor lua măsuri pentru a se preveni formarea poleiului pe DN 17. Un utilaj al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere va împrăştia material antiderapant pe carosabil.

 Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă. „Recomandarea este ca pe segmentetele de drum în care se înregistrează temperaturi scăzute vehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă chiar dacă nu este zăpadă pe carosabil. Textura acestor anvelope permite rularea şi frânarea în condiţii de siguranţă sporită. Se recomandă folosirea luminilor de întâlnire în condiţii de vizibilitate scăzută, reducerea vitezei în zona podurilor şi podeţelor pentru că poate să apară poleiul în condiţii de umiditate şi temperaturi scăzute”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Din cauza căderilor de precipitaţii de noaptea trecută, s-a surpat o porţiune din partea carosabilă pe podeţul situat pe DN 2E, km 31+152 (Păltinoasa, judeţul Suceava) Circulaţia se desfăşoară pe un sens, alternativ. Zona a fost semnalizată de către echipele DRDP Iaşi, care au demarat totodată procedurile de intervenţie în caz de calamităţi, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale.

În zona masivului Rarău, zăpada s-a depus într-un strat consistent, motiv de glume pentru localnici: "Se redeschide sezonul de schi":

Din cauza vântului puternic, peste 200 de locuinţe din zona Costileva au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar marţi dimineaţă la ora 9 problema nu era rezolvată. Mai mulţi copaci au căzut peste firele de electricitate. Două curţi din Vatra Dornei au fost inundate, iar angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit ca să scoată apa. Pe de altă parte, ninsoarea a creat peisaje superbe. Vrăjiţi de contrastul natural dintre verdele primăvăratic şi albul fulgilor de zăpadă căzuţi în luna mai, locuitorii din Vatra Dornei, Panaci, Izvoarele Sucevei au făcut fotografii frumoase pe care le-au publicat pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările