Vicepreşedinte USR reclamat de primar pentru mesajul: „M**e PSD“ scris pe maşină ca protest la gropi. „O formă mai puţin vulgară nu avea acelaşi impact“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Rădăuţi, sătul să-şi tot repare autoturismul din cauza străzilor găurite sau denivelate din oraş, a decis să protesteze scriindu-şi pe portiera maşinii un celebru mesaj obscen adresat partidului din care face parte primarul urbei, Nistor Tătar. Deranjat de forma de protest a rădăuţeanulului, alesul local l-a reclamat la Poliţie.

Teodor Fădur, vicepreşedinte USR Rădăuţi, a decis să-şi scrie pe portiera maşinii personale un celebru mesaj obscen adresat Partidului Social Democrat, din care face parte şi primarului oraşului, Nistor Tărar.

Tânărul susţine că a recurs la acest gest din mai multe motive. Pe de o parte, fratele său de 14 ani a fost oprit în Rădăuţi de Poliţia Locală pentru a fi supus unei percheziţii, după ce pe mai multe clădiri din oraş au apărut mesaje împotriva PSD, şi, pe de altă parte, a fost nevoit să-şi repare maşina de mai multe ori din cauza străzilor pline de gropi şi denenivelări. 

„Cam toate elementele de caroserie sunt sparte în partea de jos, praguri, bara din faţă, bara din spate, evacuarea a fost smulsă şi mi-a rămas pe drum. Am luat gropi”, a declarat tânărul. El a spus că oricum voia să-şi revopsească maşina. Teodor este hotărât să dea în judecată Primăria Rădăuţi ca să-şi recupereze banii pe care îi va cheltui ca să-şi repare autoturismul. 

Imagine indisponibilă

Teodor susţine că maşina i-a fost afectată de gropile de pe străzile Rădăuţiului. FOTO: Teodor Fădur

Întrebat de ce nu a ales o formă de protest mai puţin vulgară, studentul a răspuns: „Pentru că asta e o formă de impact major. O formă mai puţin vulgară nu ar fi avut acelaşi impact asupra publicului”.

Pe de altă parte, primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar, a declarat că l-a reclamat pe Teodor la Poliţie pentru modul în care a ales să protesteze. Alesul local recunoaşte însă că nu ştie dacă tânărul a încălcat o prevedere legală. Nistor Tătar a spus că acest aspect va fi stabilit de Poliţie.

Imagine indisponibilă

O parcare din Rădăuţi cu gropi. FOTO: Teodor Fădur

Corina Dumitraş, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, a confirmat că a fost înregistratră plângerea şi spune că tânărul riscă să fie amendat dacă este prins în trafic. Sancţiunea poate fi aplicată în baza articolului 2 din Legea 61/1991, privind tulburarea ordinii şi liniştii publice, care se referă la „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”.

Imagine indisponibilă

Teodor Fădor este vicepreşedintele USR Rădăuţi, începând de săptămâna trecută: FOTO: Facebook/Teodor Fădur

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite