Un renumit psihiatru cere examen psihologic pentru politicieni: „Sunt persoane care decid pentru o naţiune întreagă“

Un
renumit psihiatru cere examen psihologic pentru politicieni: „Sunt
persoane care decid pentru o naţiune întreagă“

Alexandru Paziuc, medic psihiatru. FOTO:

Medicul psihiatru Alexandru Paziuc cere, după crimele de la Caracal, ca toţi politicienii să treacă un examen psihologic înainte de a lua decizii care influenţează viaţa comunităţii. Medicul a spus că, din păcate, facem parte dintr-o societate bolnavă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul psihiatru Alexandru Paziuc a urmărit cazul de la Caracal şi a ajuns la concluzia că facem parte dintr-o societate bolnavă, care nu pune accent pe competenţă şi nu face prevenţie psihiatrică.

„În primul rând, suntem o societate bolnavă, iar principalii microbi sunt corupţia, incompetenţa şi, nu în ultimul rând, minciuna. Factorul care transportă aceste lucruri şi le trimite mai departe este politic, partidul. În ultimii 30 de ani, factorul politic nu a făcut decât să promoveze corupţia, incompetenţa şi minciuna”, a declarat Alexandru Paziuc, într-o intervenţie la emisiunea Puls Matinal, de la Radio Top Suceava.

Medicul a explicat că legislaţia din domeniul sănătăţii este deficitară. El a amintit de lipsa asistenţilor comunitari, acele persoane din comunitate care ar trebui să identifice inclusiv persoanele cu probleme psihiatrice, aşa cum este criminalul de la Caracal.

„O astfel de persoană (n.red. - criminalul de la Caracal), prin comportamentul său, casa în care locuia, dezordinea din interior, din ceea ce am văzut eu până acum nu dovedeşte altceva decât că este dezorganizată mintal. Unde sunt acele servicii care să identifice şi să-l aducă la psihiatrie unde era necesar să fie tratat? Suntem puşi în situaţia de a trata bolnavii, dar ar trebui să vorbim şi despre prevenţie. Din păcate, sistemul de sănătate de la noi nu este un sistem bazat şi pe prevenţie care să meargă până la şcoală, până la grădiniţă, pentru că de acolo încep să apară germenii unei persoane cu tulburări psihice”, a precizat medicul.

Alexandru Paziuc a spus cu fermitate că şi politicienii care conduc destinele ţării sau cei care se află la cârma oraşelor sau a Consiliilor Judeţene ar trebui să treacă în prealabil de un examen psihologic.

„Aceste persoane iau decizii pentru o naţiune întreagă. Indiferent că-i consilier local, consilier judeţean, primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, senator sau deputat, cu atât mai mult trebuie să aibă acest examen psihiatric, psihologic, să aibă un cazier curat, pentru a crea acei lideri care să ne conducă şi să ne dea curajul să mergem la vot. Lipsa acestor evaluări, lipsa acestor examene tocmai la cei care ne conduc ne-a adus unde ne-a adus”, a conchis Alexandru Paziuc.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările