Universitatea de stat din România care a decis să dea laptopuri şi tablete tuturor bobocilor la admiterea din acest an

Universitatea
de stat din România care a decis să dea laptopuri şi tablete
tuturor bobocilor la admiterea din acest an

FOTO: usv.ro

Fiecare student care se va înmatricula la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava în anul academic 2020-2021 va primi fie un laptop, fie o tabletă. Instituţia academică asigură şi abonamentele la internet pe nouă luni. Totodată, USV a cumpărat 700 de tablete pentru actualii studenţi care beneficiază de burse sociale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a decis să ofere fie un laptop, fie o tabletă fiecărui student care va alege să se înmatriculeze la USV în anul acedemic 2020 -2021. Anunţul a fost făcut de rectorul Valentin Popa. 

„Fiecare student care se înmatriculează la universitatea noastră în acestă vară sau în această toamnă are posibilitatea să primească un laptop, iar în cazul studenţilor la distanţă, o tabletă. Am pornit deja o procedură de licitaţie pentru a achiziţionat 2.200 de laptopuri şi 700 de tablete”, a declarat sursa citată.

 Rectorul a explicat că fiecare student va beneficia, tot gratuit, de un abonament la internet pentru o perioadă de nouă luni, cu un trafic de date de minimum 50 de GB.

USV a stabilit şi suma maximă pentru aceste achiziţii. Este vorba despre 3 milioane de lei. Rectorul Popa speră, totuşi, ca instituţia academică să cheltuiască mai puţini bani după licitaţie.

Universitatea mai are în desfăşurare o procedură pentru achiziţia de 700 de tablete destinate studenţilor actuali care beneficiază de bursă socială. În urma licitaţiei, preţul de achiziţie a scăzut cu 25 la sută şi astfel USV a cumpărat o tabletă cu 330 de lei.

Toate laptopurile şi tabletele vor fi date în comodat studenţilor în perioada anilor de studiu.

Întrebat dacă se aşteaptă la cel de-al val al pandemiei de COVID-19, rectorul Valentin Popa a spus: „Ne aşteptăm ca lucrurile să intre în normalitate, dar este bine să fim pregătiţi pentru orice”.

În prezent, studenţii Universităţii din Suceava fac toate cursurile online, în contextul pandemiei de COVID-19.


 


 


 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: