Un individ care se dădea drept avocat a fost reţinut. Poliţiştii fac apel către toţi cetăţenii care au fost păgubiţi să depună plângere

Un
individ care se dădea drept avocat a fost reţinut. Poliţiştii fac
apel către
toţi cetăţenii care au fost păgubiţi să depună
plângere

Ioan Traian Halip, bărbatul cu geacă maro, a fost acuzat că se dădea drept avocat  FOTO: Oana Şlemco

Acuzat că se dădea drept avocat, Ioan Traian Halip din comuna Suceviţa a judeţului Suceava, a fost reţinut de Poliţie. El este preşedintele unei fundaţii umanitare pentru apărarea drepturilor omului. Anchetatorii susţin că bărbatul a încasat sume mari de bani de la diferite persoane ca să le reprezinte în diverse cauze. Printre păgubiţi este şi o femeie care încerca să obţină pensia alimentară pentru doi copii minori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioan Traian Halip de 62 de ani, din comuna Suceviţa a judeţului Suceava, este acuzat că s-a dat drept avocat şi a încasat bani de la diferite persoane pentru a le reprezenta în diverse cauze.

Ancetatorii susţin că în perioada aprilie 2018 – februarie 2019, Halip a indus-o în eroare pe o femeie cu privire la calitatea sa de avocat, asigurând-o pe aceasta că va efectua demersurile necesare în vederea soluţionării favorabile a unei acţiuni de partaj aflată rolul Judecătoriei Rădăuţi, solicitând astfel în schimbul serviciilor prestate suma de aproximativ 700 de euro.

Printre victimele lui Halip este şi mama a doi copii minori, care lupta în instanţă ca să obţină pensia alimentară. Falsul avocat a asigurat-o pe aceasta că va efectua demersurile necesare în vederea soluţionării favorabile a acţiunii privind stabilirea domiciliului şi a pensiei de întreţinere, solicitând astfel în schimbul serviciilor prestate suma de aproximativ 1000 de lei.

Halip a acordat consultaţii juridice şi a redactat cereri cu caracter juridic ( cerere de chemare în judecată, cerere de ajutor public judicar), pentru toate aceste acte fiind remunerat. Traian Ioan Halip este şi preşedintele fundaţiei umanitare „Ştefan cel Mare”, pentru apărarea drepturilor omului.

“În baza autorizării judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi au fost efectuate două percheziţii la sediul central al unei fundaţii umanitare pe care bărbatul de 62 de ani o administrează în Voievodeasa, comuna Suceviţa dar şi la punctul de lucru din municipiul Rădăuţi, de unde a fost ridicat un volum mare de înscrisuri doveditoare ale conduitei suspectului, precum şi un laptop utilizat în cadrul activităţilor infracţionale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Suceava.

Halip a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de „înşelăciune” şi „exercitare fără drept a unei profesii”. El a fost pus în libertate, luni, 24 iunie, fiind cercetat sub control judiciar şi având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

“Întrucât există suspiciunea că bărbatul de 62 de ani a înşelat şi alte persoane, poliţiştii fac apel către toţi cetăţenii care au fost abordaţi de acesta sau au plătit sume de bani să sesizeze aceste fapte pentru tragerea la răspundere şi recuperarea prejudiciului”, se mai arată în comunicatul transmis de IPJ Suceava.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările