Un elev de nouă ani din Suceava a fost diagnosticat cu meningită

Un
elev de nouă ani din Suceava a fost diagnosticat cu meningită

FOTO: Şcoala 8sv.wordpress.com

Un nou caz de meningită a fost confirmat la Suceava. Este vorba despre un băieţel de nouă ani. Ca să nu se răspândească boala, Consiliul de Administraţie al şcolii a decis să suspende cursurile clasei din care face parte elevul bolnav.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copilul care a fost internat în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava are nouă ani şi este elev în clasa a III-a la Şcoala Gimnazială nr. 8 din municipiul Suceava.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Liliana Grădinariu, ne-a declarat că pacientul nu este în stare gravă şi că are o formă uşoară a bolii. Nu se ştie decamdată în ce circumstanţe s-a îmbolnăvit copilul. Directoarea de la DSP ne-a spus că în familia micuţului s-au înregistrat diferite forme de viroze respiratorii, dar nu meningită.

Ca să împiedice răspândirea bolii, Consiliul de Administraţie al Şcolii 8 a decis să suspende cursurile clasei din care face parte pacientul, în primele trei zile ale săptămânii. În acest timp, sala de clasă va fi dezinfectată.

Măsura îi nemulţumeşte pe unii dintre părinţii elevilor din celelalte clase. Ei spun că meningita putea să se răspândească şi în alte spaţii. Părinţii speriaţi au decis să îşi ţină copiii acasă timp de câteva zile, chiar dacă cursurile nu au fost suspendate în întreaga şcoală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: