Unde poate să ducă bullying-ul. Cum a ajuns un tânăr să-i înjunghie, în disperare de cauză, pe hărţuitori

Unde
poate să ducă bullying-ul. Cum a ajuns un tânăr să-i înjunghie, în disperare de cauză, pe hărţuitori

FOTO: Realitateadeharghita.ro

Un tânăr de 18 ani a înjunghiat doi colegi de liceu. Incidentul s-a produs pe o stradă din Rădăuţi. În urma anchetei, poliţiştii au aflat că înainte să scoată cuţitul, agresorul a fost provocat de colegii săi şi nu ar fi prima oară. Cazurile de hărţuire sunt soluţionate foarte greu de autorităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut 24 de ore de poliţişti după ce şi-a înjunghiat doi colegi de liceu, în faţa unui restaurant din Rădăuţi. 

Incidentul s-a produs miercuri, 26 ianuarie. Una dintre victime a fost tăiată la nivelul braţului şi nu a avut nevoie de spitalizare, însă a doua victimă, un tânăr de 18 ani, a fost diagnosticat cu „plagă înjunghiată hemitorace drept cu hemotorax, sângerare activă la nivelul lobului pulmonar inferior drept”. 

Iniţial acesta era stabil, dar ulterior a avut nevoie de o intervenţie chirugicală întrucât cuţitul a ajuns în plămânul drept şi i-a lezat ţesutul pulmonar.

În urma audierilor, poliţiştii au aflat că agresorul se afla împreună cu fratele său pe stradă, moment în care ar fi fost acostat de către trei colegi, care l-au provocat şi ar fi încercat să îl lovească. În acel moment tânărul ar fi scos un briceag pe care îl avea asupra sa şi a ripostat lovind la întâmplare pe cei trei.

Din informaţiile pe care le avem, n-ar fi prima dată când „cuţitarul” ar fi fost hărţuit şi provocat de colegii de liceu şi din acest motiv ar fi decis să-şi facă dreptate singur.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca agresorul să fi fost chiar în legitimă apărare în momentul atacului şi este posibil ca în seara zilei de 27 ianuarie, când expiră mandatul de reţinere de 24 de ore, să fie pus în libertate. 

Cu ce s-a ales o victimă a bullying-ului care s-a adresat instanţei

Pe de altă parte, de curând Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în primul caz de bullying înregistrat oficial la Botoşani. Procesul a durat patru ani, iar la final au fost puşi să-i plătească victimei daune morale de 8.000 de lei. 

Presa locală mai relatează că tinerii care au aplicat tratamentul de bullying vor trebui să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de formare profesională şi au obligaţia de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani la datele fixate de acesta. Ambii şi-au continuat studiile, unul fiind elev al Liceului „Alexandru cel Bun”, iar celălalt al Şcolii de cooperaţie. 

Vă recomandăm să citiţi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările