Ce reproş îi face un criminalist ministrului Carmen Dan: „Ne puteţi explica şi nouă motivele pentru care refuzaţi achiziţionarea camerelor video?“

Ce reproş îi face
un criminalist ministrului Carmen Dan: „Ne puteţi explica şi nouă motivele pentru care refuzaţi achiziţionarea
camerelor video?“

Ministrul Carmen Dan. FOTO: Adevărul

Criminalistul Bogdan Bănică, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, îi reproşează ministrului Carmen Dan că nu a dotat nici până acum Inspectoratele de Poliţie cu camere video personale. Sindicalistul susţine că o astfel de cameră costă 100 de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o postare pe Facebook, Bogdan Bănică, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, a relatat că o cameră video personală costă 100 de dolari şi că preţul ar putea să scadă considerabil dacă Ministerul Afacerilor Interne ar încheia un contract cu o firmă pentru a achiziţiona a zeci de mii de bucăţi. Bănică este de părere că dotarea poliţiştilor cu astfel de camere este necesară, pentru că s-ar elimina multe acte de corupţie, iar poliţiştii ar fi mai atenţi în relaţionarea cu cetăţenii. 

“Acum ne puteţi explica şi nouă, doamna ministru, şi societăţii civile, motivele pentru care tot plângem pe la uşile dvs. şi refuzaţi, cu vădită rea credinţă, achiziţionarea acestora? S-ar elimina multe din actele de corupţie, poliţistul ar fi mult mai atent în relaţionarea cu cetăţeanul iar infractorul, ştiind că este filmat, s-ar gândi de două ori înainte de a comite un ultraj spre exemplu. Ca să nu mai vorbim de probă video în instanţă. Sau doar protejarea beizadelelor provinciale şi a simpatizanţilor politichiei guvernamentale stau la baza tergiversării/neimplicării dumneavoastră? Am suspiciuni rezonabile că da, spre ruşinea dumneavoastră, acestea sunt motivele...”, a scris poliţistul pe Facebook.

Bogdan Bănică i-a reproşat lui Carmen Dan că nu a făcut nimic pentru poliţişti de când ocupă funcţia de la vârful Ministerului de Interne. 

”Când faceţi ceva şi pentru Poliţia Română, doamna Carmen Dan, (posibil cel mai slab) Ministru al Afacerilor Interne? Sau, când faceţi ceva, pentru că sincer, aţi făcut “decât” nimic de la înfotoliere. Zău aşa”, a completat sindicalistul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: