Un candidat la funcţia de primar are COVID-19. Cu câţi oameni a intrat în contact înainte de depistarea bolii

Un
candidat la funcţia de primar are COVID-19. Cu câţi
oameni a intrat în contact înainte de depistarea bolii

Dumitru Corjuc FOTO: Pro România Ipoteşti

COVID-19 nu iartă pe nimeni. Loveşte în profesori, în biserică şi chiar în politică. La nivelul judeţului Suceava se înregistrează 12 cazuri active de COVID-19 la angajaţi ai unităţilor şcolare, actuala stareţă de la Mănăstirea Voroneţ e şi ea infectată, la fel ca şi un candidat la alegerile locale de la Ipoteşti.

Doisprezece angajaţi ai unităţilor şcolare sucevene au fost depistaţi pozitiv la noul coronavirus după testările din ultima vreme. 

Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică, Gabriela Băncilă, a declarat că este vorba despre doi profesori şi două învăţătoare de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Suceava, doi profesori şi un angajat din rândul personalului nedidactic de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din Suceava şi două educatoare de la Grădiniţa „Prichindelul” din Rădăuţi. 

Ea a adăugat că au mai fost testate pozitiv la coronavirus o educatoare de la Grădiniţa „Sf.Ioan” din Suceava şi o alta de la o grădiniţă din Cajvana. 

La licee au fost diagnosticaţi cu COVID-19 un profesor de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei şi un profesor de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava.

 În plus, fosta şi actuala stareţă a Mănăstirii Voroneţ sunt internate la Spitalul Judeţean Suceava, după ce s-au infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre stavrofora Irina Pîntescu şi Gabriela Platon. 

Ambele au ajuns la spital duminică seară. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a declanşat o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Voroneţ.

Şi în camapania electorală s-a infiltrat coronavirusul. Organizaţia din Ipoteşti a partidului ProRomânia a informat că Dumitru Corjuc, candidatul la primăria Ipoteşti, a fost testat COVID 19 şi confirmat pozitiv luni. 

El a rămas în autoizolare la domiciliul până la noi recomandări. Cu toate că se află în campanie electorală, el nu ar fi participat fizic la întâlnirile organizate de filială cu alegătorii în această săptămână şi nici nu a avut contact fizic cu echipa de partid.

 „Precizăm că domnul Dumitru CORJUC nu a participat fizic la întâlnirile organizate de filială cu alegătorii în această săptămână şi nici nu a avut contact fizic cu echipa PRO ROMÂNIA IPOTEŞTI. Vă vom informa periodic despre starea de sănătate a dlui Corjuc. Dumnealui garantează tuturor ipoteştenilor, tişauţenilor şi lisăurenilor ca se va implica atât în campania electorală cât şi în dezvoltarea comunei Ipoteşti”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Pro România Ipoteşti.  

Dumitru Corjuc a început să se simtă rău în urmă cu o săptămână. El le-a declarat specialiştilor de la DSP, în timpul anchetei epidemiologice, că a intrat în contact doar cu soţia sa. Bărbatul are peste 60 de ani şi s-a ptezentat la spital cu simptome de boală. 

Vă mai recomandăm şi: 

Tatăl fetei de 14 ani care a ajuns în arest după ce a agresat mai multe minore: „Mă duc eu în locul ei“ VIDEO

Ce pedeapsă a primit interlopul care a ameninţat-o cu violul pe şefa arestului Poliţiei Prahova

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările