Un călugăr de la Mănăstirea Putna infectat cu noul coronavirus a fost transportat cu elicopterul la Bucureşti

Un
călugăr de la Mănăstirea Putna infectat cu noul coronavirus a fost
transportat cu elicopterul la Bucureşti

Transferul a fost făcut cu un elicopter SMURD în după-amiaza zilei de marţi, 5 mai. Surse medicale susţin că pacientul era infectat cu noul coronavirus, avea probleme pulmonare grave şi era intubat. Transferul de la spital până la Aeroportul „Ştefan cel Mare” a fost făcut cu o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Călugărul de la Mănăstirea Putna din judeţul Suceava avea probleme cu plămânii de aproape 10 ani. Din păcate, s-a infectat cu noul coronavirus şi a fost internat în Spitalul Suceava, în secţia de Terapie Intensivă, de unde a fost transferat cu un elicopter SMURD la o unitate medicală din Capitală.

 Până acum, la Mănăstirea Putna nu s-a înregistrat niciun caz de COVID-19. De altfel, un localnic ne-a spus că dacă s-a infectat, pacientul ar fi putut să ia virusul din spital.

Contactată telefonic, şefa DSP Suceava, Manuela Trifan, a declarat că la Mănăstirea Putna nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu SARS-CoV-2.

Reporterul „Adevărul” a încercat să ia legătura cu stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, pentru a obţine un punct de vedere, dar nu a reuşit.

Pe de altă parte, pe 20 aprilie şi ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost transportat la Institutul „Matei Balş” din Bucurereşti, cu un elicopter al MAI, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Starea să sănătate a ierarhului s-a agravat şi din acest motiv, la sfâşitul săptămânii trecute a fost intubat.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările