Un viceprimar a fost prins transportând cherestea fără acte, având şi permisul suspendat. Poliţiştii i-au confiscat un camion în valoare de 150.000 de lei

Un viceprimar a fost prins transportând
cherestea fără acte, având şi permisul suspendat. Poliţiştii i-au confiscat un camion în valoare de 150.000 de lei

Un viceprimar a fost prins transportând cherestea fără acte, având şi permisul suspendat. FOTO Adevărul

Niculai Floriştean, viceprimarul din comuna suceveană Valea Moldovei, a fost depistat fără permis de conducere la volanul unui camion în care transporta cherestea fără documente de provenienţă. Acesta a fost amendat cu 5.000 de lei, i s-a confiscat lemnul de 7.000 de lei şi i s-a indisponibilizat camionul în valoare de 150.000 de lei. În plus, pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Niculai Floriştean, de 43 de ani, viceprimarul din comuna Valea Moldovei, a fost depistat în trafic, pe DJ 177 C, pe raza localităţii de domiciliu, de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Moldovei, în timp ce transporta cu camionul Mercedes cantitatea de 15,31 mc de cherestea răşinoase fără a deţine documente prin care să ateste provenienţa legală a lemnului.

Conform dispoziţiei conducerii IPJ Suceava, la nivelul Serviciului de Ordine Publică s-a constituit o echipă operativă formată din lucrători din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, care s-a deplasat la faţa locului în vederea acordării sprijinului de specialitate.

În urma verificărilor întreprinse de aceştia s-a constatat că maşina aparţine de SC Al Romică SRL cu sediul în comuna Valea Moldovei, iar Niculai Floriştean este asociat în cadrul societăţii. În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională de către poliţiştii din Valea Moldovei a lui Niculai Floriştean cu amendă în valoare de 5.000 de lei şi ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 15,31 mc cherestea răşinoase în valoare de 7.000 de lei şi a camionului Mercedes Benz în valoare de 150.000 de lei.

Verificările privind provenienţa materialului lemnos au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, cercetările fiind extinse la punctul de lucru al SC Al Romică SRL, cu sediul în comuna Valea Moldovei.

De asemenea, s-a descoperit faptul că Niculai Floriştean nu avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, având permisul de conducere suspendat. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat”, cercetările urmând a fi făcute de către organul constatator din cadrul Postului de Poliţie Valea Moldovei.

Alte ştiri pe această temă:

Aviz amatorilor! Pentru 3,6 metri cubi de cherestea furaţi a fost amendat cu 5.000 de lei şi i s-a confiscat maşina

Cherestea şi lemn fără documente, confiscate la Vişeu de Sus

VIDEO Transfăgărăşanul, blocat de activişti de mediu. Oamenii au stat în faţa camioanelor cu lemne coborâte din munţii Făgăraş

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: