FOTO VIDEO Un contrabandist a dat foc la o camionetă pentru a scăpa de ţigările de contrabandă găsite de poliţiştii de frontieră în curtea sa

FOTO VIDEO Un contrabandist a dat foc la o camionetă pentru a scăpa
de ţigările de contrabandă găsite de poliţiştii de frontieră în curtea sa

Camionetă incendiată de contrabandist. FOTO Poliţia de Frontieră

Un bărbat din Frătăuţii Vechi a incendiat o camionetă în care avea 20.000 de pachete cu ţigări de contrabandă pentru a scăpa de poliţiştii de frontieră aflaţi pe urmele sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, Judecătoria Rădăuţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Ştefan B., de 36 de ani, din Frătăuţii Vechi, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă şi obstrucţionarea justiţiei şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

În seara zilei de 5 decembrie 2017, Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, pe timpul executării unei misiuni specifice, au observat o cărare făcută din mai multe urme de paşi, dinspre graniţă până la o casă din localitatea de frontieră Frătăuţii Noi.

Ajunşi la imobilul respectiv, poliţiştii de frontieră au văzut în curtea acestuia o autoutilitară, în remorca căreia erau mai multe colete cu ţigări. Proprietarul casei, Ştefan B., în vârstă de 36 de ani, nu a permis accesul poliţiştilor de frontieră în curtea locuinţei. Mai mult decât atât, în scopul distrugerii probelor care fac obiectul infracţiunii de contrabandă, acesta a incendiat intenţionat ţigările şi camioneta, fiind ajutat în activitatea infracţională de vecinul său Adrian B., în vârstă de 31 de ani.

„În baza mandatelor obţinute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la imobilele celor două persoane, ocazie cu care în autoutilitara respectivă a fost descoperit un număr însemnat de pachete de ţigări distruse şi incendiate, de provenienţă ucraineană”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisarul şef de poliţie Ilie Poroch – Seriţan. Camioneta şi ţigările rămase au fost transportate la sediul STPF Suceava în vederea continuării cercetărilor, rezultând cantitatea de 3.179 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 37.200 de lei.

Din verificările făcute de poliţiştii de frontieră s-a stabilit faptul că în vehicul s-au aflat iniţial aproximativ 20.000 de pachete cu ţigări, majoritatea dintre ele fiind distruse în urma incendiului.

În acest caz, faţă de cele două persoane se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă, obstrucţionarea justiţiei şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, verificările fiind continuate sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Alte ştiri pe această temă:

Contrabandişti prinşi cu focuri de armă sau după o urmărire ca-n filme. 33.000 de pachete de ţigări, confiscate

Descinderi cu mascaţi la o grupare de contrabandişti. 7 persoane reţinute, 700.000 pachete de ţigări, confiscate

Percheziţii în Prahova la contrabandişti. Mai multe persoane vor fi aduse la audieri

citeste totul despre: