Un bărbat a fost băgat după gratii pentru că i-a dat foc tatălui său. Bătrânul de 86 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe 60% din corp

Un bărbat a fost băgat
după gratii pentru că i-a dat foc tatălui său. Bătrânul de 86 de ani a ajuns la
spital cu arsuri pe 60% din corp

Un bărbat din Suceava şi-a incendiat tatăl. FOTO Adevărul

Un bărbat din comuna Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava, a fost arestat pentru tentativă de omor după ce i-a dat foc tatălui său, în vârstă de 86 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

La data de 8 martie 2018, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Gheorghe Suciu pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, cu referire la tentativă la infracţiunea de omor, dispunând la aceeaşi dată şi luarea faţă de inculpat a măsurii reţinerii pentru 24 de ore.

Astăzi, judecătorii din cadrul Tribunalului Suceava au fost sesizaţi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Gheorghe Suciu pentru 30 de zile.

Dosarul este instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Anchetatorii au stabilit că în seara zilei de 7 martie 2018, în timp ce se afla la domiciliul său din localitatea Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unor conflicte anterioare, inculpatul Gheorghe Suciu a exercitat acte de violenţă asupra victimei S.P., tatăl său, cu intenţia de a-i suprima viaţa.

Astfel, inculpatul a aruncat asupra tatălui său, în vârstă de 86 de ani, o cantitate de lichid puternic inflamabil, acţiune urmată de aprinderea acestuia.

Medicii legişti au constatat că victima a prezentat şoc postcombustional instalat ca urmare a arsurilor prin flacără şi contact, gr. II, III, IV, ce interesează capul, gâtul, toracele anterior şi posterior, abdomenul, regiunea lombară, membrele superioare, reprezentând aproximativ 60% suprafaţă corporală. Leziunile s-au putut produce prin flacără şi contact cu un lichid (posibil benzină).

Aceste leziuni pot necesita în vederea vindecării un număr de 28 – 30 de zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicaţii. În opinia medicului legist, leziunile au pus viaţa victimei în primejdie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alte ştiri pe această temă:

Doi recidivişti au incendiat un post de poliţie, după ce s-au lăudat prietenilor: ”Or să ardă poliţiştii ca şobolanii”

Cine s-ar afla în spatele tentativelor de incendiere a şcolilor româneşti din Ucraina. „Au planificat o provocare brutală în Bucovina“

Scandal ca-n filme cu focuri de armă, ameninţări cu moartea şi incendierea unei locuinţe: ”Eu am făcut puşcărie şi nu mi-e frică, vă omor”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările