Trei luni de cursuri pentru poliţiştii locali suceveni

Trei luni de cursuri pentru poliţiştii locali suceveni

Politistii locali vor avea atributii si in domeniul rutier

Cursurile sunt necesare deoarece, odată cu noua Lege a Poliţiei Locale, atribuţiile ar trebui să acopere o arie mai largă de responsabilitate, atât pe linie rutieră, cât şi în domeniul construcţiilor şi al ordinii publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima serie de agenţi ai Poliţiei Locale Suceava au început ieri cursurile de formare iniţială. 20 de poliţişti locali se află la Iaşi, unde vor sta timp de trei luni de zile, fiindu-le asigurate cazarea, diurna şi transportul.

Formarea aceasta ce se face la Iaşi ne costă 2.000 lei de om. Deocamdată Primăria ne-a dat bani pentru primii 20 de oameni plecaţi luni la cursuri. Sunt cazaţi la Colegiul <Gheorghe Asachi>, primesc diurnă de 13 lei/zi şi vor veni acasă săptămânal“, a declarat Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Locale Suceava. Acesta a dat asigurări că agenţii suceveni sunt cazaţi în condiţii bune şi că li se asigură tot ce este prevăzut în lege.

Cursurile sunt necesare deoarece, odată cu noua Lege a Poliţiei Locale, atribuţiile ar trebui să acopere o arie mai largă de responsabilitate, atât pe linie rutieră, cât şi în domeniul construcţiilor şi al ordinii publice. Noul statut prevede şcolarizarea poliţiştilor locali vreme de trei luni de zile prin parcurgerea unor cursuri de ordine publică şi circulaţie rutieră. Pentru cei 108 agenţi ai Poliţiei Locale Suceava costurile se ridică la 216.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările