Tras pe dreapta, un şofer le-a arătat poliţiştilor un permis de conducere din 1971, eliberat de Republica Socialistă România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: realitatea.net
FOTO: realitatea.net

Evenimentul mai puţin obişnuit s-a petrecut pe un un drum de pe raza comunei Todireşti a judeţului Suceava. Şoferul în vârstă de 68 de ani a fost oprit în trafic de poliţişti pentru un control de rutină. Când i s-au cerut actele, acesta a prezentat un permis de conducere eliberat în urmă cu aproape o jumătate de secol.

Marea le-a fost mirarea poliţiştilor când l-au oprit în trafic pe un bărbat în vârstă de 68 de ani. Şoferul circula vineri, 19 iulie, pe raza localităţii Todireşti din judeţul Suceava, fiind tras pe dreapta de către o patrulă din cadrul Secţiei 5 a Poliţie Rurală Dărmăneşti. Conducătorul auto se deplasa pe drumul judeţean 178 A. Oamenii legii i-au cerut să prezinte actele, iar acesta le-a dat poliţiştilor un carnet de şofer din 1971, eliberat de Republica Socialistă România. Bărbatul nu şi-a actualizat documentele aşa cum prevede legislaţia.

Şoferul le-a spus poliţiştilor că nu a ştiut că nu mai are dreptul să conducă maşina în baza carnetului obţinut în urmă cu o jumătate de secol.

Mai mult, în urma verificărilor pe care le-au efectuat, poliţiştii au constat că şoferul în cauză nu avea asigurare RCA, iar inspecţia tehnică periodică a maşinii era expirată. Şoferul a fost sancţionat pentru aceste abateri. Pe numele său poliţiştii au deschis şi un dosar de cercetare penală pentru conducerea unei autovehicul fără permis, care, sigur, va fi soluţionat procedural.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite